2017. október 23.
Gyöngyi napja van

SÜTEMÉNYEK > Rétesek


Fotó: Hemző Károly

Szőlős-almás
rétes

Hozzávalók 2 kis rúdhoz, illetve 12 szelethez:

  • 100 g dió
  • 500 g muskotályszőlő
  • 2 nagy, savanykás alma
  • 1/2 citrom leve
  • 10 babapiskóta
  • 120 g vaj/margarin
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 100 g porcukor + a szóráshoz
  • 2x4 készen vásárolt réteslap

1. A diót serpenyőbe szórjuk, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhába hempergetve szárazra töröljük. Az almákat meghámozzuk, bedörzsöljük citromlével. A babapiskótákat megreszeljük vagy finomra törjük. A vajat/margarint felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2. 4 réteslapot tiszta konyharuhára terítünk, minden lapot megpöttyözünk vajjal/margarinnal. A széleken 3 cm-t  szabadon hagyva megszórjuk a felső lapot a babapiskótamorzsa felével. Nagy lyukú reszelőn egyenesen a tetejére reszeljük az egyik almát, megszórjuk a dió, a szőlő és a fahéjjal összekevert porcukor felével. Felhajtjuk az oldalsó tésztaszéleket, és a konyharuha segítségével, nem túl szorosan feltekerjük. Óvatosan a tepsibe emeljük, megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal.

3. A maradék hozzávalókkal megtöltjük a másik 4 réteslapot is, és a forró sütőben enyhe pirulásig sütjük (20 perc). A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Fontos:

A feltekert rétest azonnal sütni kell, mert eláztatja a töltelék. Ugyenebből a megfontolásból nem tanácsos a megadott időnél tovább sütni, mert a gyümölcs túlpuhul, és sok levet ereszt.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

220 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Almás-gombás
rakott krumpli

Szőlős-szalonnás
sajtsaláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Diós-hagymás
céklasaláta

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Csirkés
Waldorf-saláta

Körtés-diós
zellersaláta

Sonkás táska
és stangli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: