2017. június 27.
László napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Csicseriborsó-
mártogató
Eredeti neve: Hummus

Hozzávalók 4 személyre:

1. A csicseriborsót előző este átválogatjuk, beáztatjuk bő hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet, a meghámozott hagymát egészben és 2 gerezd fokhagymát. Felforraljuk, habját leszedjük, majd félrebillentett fedő alatt, szelíd tűzön puhára főzzük (1 óra), csak a főzés végén sózzuk.

2. A babérlevelet kidobjuk, a borsót leszűrjük (levét megtartjuk), keverőtálba csúsztatjuk. A benne főtt hagymával és fokhagymával, valamint 2-3 merőkanál főzőlével összeturmixoljuk, hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlét, a maradék 2 gerezd áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és jól összekeverjük. Ha túl sűrű, egy kevés főzőlével lazítjuk.

3. A cikóriát megmossuk, kesernyés torzsáját alul, ékformán kivágjuk a közepéből, leveleire bontjuk. A krémet csinos tányérba-tálba púpozzuk, kanálháttal megcifrázzuk, és cikórialevelekkel, paradicsomgerezdekkel, olívabogyókkal, valamint petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Friss kenyeret, szezámmagos péksüteményt, sütőben átmelegített pitát kínálhatunk mellé. Remek előétel, italkorcsolya, de köret is lehet!

Italajánlat:

Félszáraz borok, pezsgő, egyéb aperitifek.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc
+ 12 óra áztatási idő

Energiatartalom:

170 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 15 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 15 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Avokádókrém
paprikaladikban

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Sonkás-sajtos
töltött lepény

Sajtkrémes
mártogató

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Uborka-
vitorlások

Tatárbifsztek

Sajtkrémes falatkák

Sajtos-sonkás
papucs

Avokádókrémes
fánkfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: