2017. június 23.
Zoltán napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Tejszínes
karfiolkrémleves
sonkával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis fej karfiol (500 g tisztított)
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g vaj/margarin
  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl tej
  • 1 ek. rizsliszt
  • só, bors
  • 80 g gépsonka
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 1 kk. olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tojássárgája
  • 4-5 szál petrezselyem

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira bontjuk, a póréhagyma fehér és világoszöld részét felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk.

2. A vajat/margarint felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, a póréhagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, hozzáadjuk a karfiolt, és fedő alatt, szelíd tűzön puhára főzzük (30 perc).

3. Félreteszünk 4 ép-szép karfiolrózsát, aztán botmixerrel finom péppé turmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tejben elkevert rizslisztet, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, szelíd tűzön 3-4 percig forraljuk.

4. Közben a sonkát 1/2 cm vékony csíkokra, a paprikát apró kockákra vágjuk, mindkettőt a felforrósított olajba dobjuk, kissé megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból, és papírkendőre terítjük.

5. Lehúzzuk a levest a tűzről. Eldolgozzuk a tejszínben a tojássárgáját, habverővel a leveshez keverjük. Mélytányérokba szedjük, a félretett, elfelezett-elnegyedelt karfiolrózsákkal, a pirított sonka-paprika keverékkel, és a finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

212 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krumplisaláta
túrókrémmel

Sajtkrémes
mártogató

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Almás-zöldséges
heringsaláta

Zellerkrémleves
lazaccal

Almás-gombás
rakott krumpli

Tejszínes
sóskaleves

Gombakrémleves
sajtos pirítóssal

Majonézes
kínaikel-saláta

Paradicsomleves
fasírttal

Zöldségkrémleves
virslivel

Húsos
lilahagymatorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: