2018. szeptember 24.
Gellért napja van

TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények


Fotó: Hemző Károly

Feta sajtos-
hagymás pizza

Hozzávalók 2 nagyobb pizzához:

  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 ek. (classico) olívaolaj
  • 1/2 doboz darabolt paradicsom (200 g)
  • só, bors
  • 25 g élesztő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 500 g finomliszt
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 100 g feta sajt
  • 200 g zöld és fekete olívabogyó vegyesen
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 kk. szárított oregánó

1. A paradicsomkrémhez a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 ek. olívaolajban. Hozzáadjuk a paradicsomot levével együtt, 10-15 percig forraljuk-sűrítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, botmixerrel péppé turmixoljuk, hagyjuk kihűlni.

2. A pizzatésztához 3,5 dl langyos vízben elkeverjük az élesztőt, 1 ek. sót, a cukrot és 6 ek. olívaolajat, a liszthez adjuk, és hólyagosra dagasztjuk. Két cipóra osztjuk, letakarjuk, 20 percig kelesztjük.

3. A lilahagymát meghámozzuk és karikákra gyaluljuk, a feta sajtot eltördeljük, az olívabogyókat lecsepegtetjük, a paradicsomokat felszeleteljük.

4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Két kb. 30 cm átmérőjű pizzaformát vékonyan kikenünk olajjal. A cipókat lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a formákba terítjük, szegélyüket felmagasítjuk. Aljukat villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal és a paradicsomkrémmel. Néhány karika kivételével tetejükre szórjuk a hagymát, az olívabogyókat és a sajtot, végül meghintjük az oregánóval, és 30 percig sütjük. Lapos tálra csúsztatjuk, paradicsomkarikákkal, a félretett hagymával, valamint bazsalikommal díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 45 perc
+ 20 perc kelesztési idő

Energiatartalom:

810 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Anikó
2015. 08. 03. 19:11
Százszor finomabb mint bármilyen rendelt pizza, már 4 alkalommal is megsütöttem mint szombat esti finomságot. Nagyszerű recept, köszönjük!

Hasonló receptek


Krémsajtos-
olívás papucs

Gombás-szalonnás-
paradicsomos pizza

Sonkás-uborkás
krumplisaláta

Sajtos reteksaláta

Zöldséges rétes

Toszkán olívás
lapos kenyér

Csicseriborsó-
mártogató

Spenótos
omlett-tekercs

Fasírtmuffin

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Tonhalas
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: