2017. december 12.
Gabriella napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Avokádós
tonhalsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kis fej lilahagyma
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 1 ek. kapribogyó
  • 80 g fekete olívabogyó (kalamata)
  • 2 doboz olajos tonhal (160 g/doboz)
  • 2 érett avokádó
  • 2 citrom leve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A lilahagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat karcsú gerezdekre szeljük. A salátaleveleket kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, néhányat félreteszünk, a többit falatnyi darabokra tépkedjük, és mélyebb tálba szórjuk. A kapri- és olívabogyókat leszűrjük, a tonhalat lecsepegtetjük (az olajat megőrizzük), kisebb darabokra bontjuk-tördeljük.

2. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kiemeljük, és azonnal megkenjük citromlével (gyorsan bebarnulnak!). Karalábévájóval golyókat kerekítünk belőlük, citromlébe forgatjuk, majd az előkészített hozzávalókkal együtt a salátához adjuk, lazán összekeverjük. 

3. Az öntethez a héjban maradt avokádóhúst kivájjuk, meglocsoljuk 2-3 ek. citromlével, turmixkehelyben péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a bort, 8 evőkanálnyit a tonhal olajából, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezük.

4. Tálalás előtt 4 tálkát kibélelünk a félretett salátalevelekkel, tetejükre halmozzuk a salátát, petrezselyemmel díszítjük, és a szépség kedvéért csak az asztalnál locsoljuk meg az öntettel. Előételként, egytálsalátaként vajas-fokhagymás pirítóssal kínálhatjuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc

Energiatartalom:

345 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 14 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 14 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Halszeletek almás
uborkamártásban

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Tonhalas brokkolisaláta

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Tonhalas
krumplisaláta

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Tonhalas-tojásos
krumplisaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Sajtos reteksaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: