2017. augusztus 23.
Bence napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Gazdag zöldségleves
sajtos pirítóssal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g kelbimbó (mélyhűtött)
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 2+2 gerezd fokhagyma
  • 150 g sárgarépa
  • 250 g burgonya
  • 2 zöldségleveskocka
  • 10 szem rózsabors
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 40 g trappista vagy edami sajt
  • 12 szelet bagett
  • 1/2 kk. pirospaprika

1. A kelbimbók külső leveleit lehántjuk, a torzsavégeket levágjuk, ha túl nagyok a bimbók, kettévágjuk őket. A póréhagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, a póréhagyma fehér és világoszöld részét, valamint a sárgarépát vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A leveskockákat felforraljuk 1,2 liter vízzel, 2 gerezd fokhagymát és a rózsaborsot teatojásba zárjuk. A petrezselymet leöblítjük, a levélkéket lecsipkedjük, a szárakat vékony cérnával átkötjük.

2. Felforrósítjuk az olajat, üvegesre fonnyasztjuk benne a póréhagymát, rádobjuk a felaprózott zöldségeket és a kelbimbót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), élénk tűzön 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel, beletesszük a teatojást és a petrezselyemszárat, fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc). Eltávolítjuk a teatojást és a petrezselyemszárat, ízlés szerint utánasózzuk, végül lazán belekeverjük a frissen felaprózott petrezselymet.

3. A sajtot megreszeljük. A bagettszeleteket grillsütőben, zsiradék nélkül mindkét oldalukon világosra pirítjuk, egyik oldalukat bedörzsöljük a maradék 1-2 gerezd fokhagymával, megszórjuk a sajttal, és csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt a tetejükre olvad. Meghintjük néhány csipet pirospaprikával, és a leves kísérőjeként azonnal-frissen tálaljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

260 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tejszínben sült
újkrumpli

Ráksaláta
narancskehelyben

Spárgamimóza
sajtmártással

Spenótos papucs

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Karfiol-brokkoli
krémleves

Csészében sült
cukkinis krumplileves

Hagymaleves
sajtos-diós bagettel

Tatárbifsztek

Orosz
csirkehússaláta

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Tonhalas
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: