2017. május 1.
Fülöp napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Kivis-mangós
csokoládékrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 80 g étcsokoládé
  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 ek. porcukor
  • 1+1 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 4 nagyobb kivi
  • 1 kis doboz mangóbefőtt
  • 1/2 citrom leve
  • 5 ek. őszibaracklikőr vagy -vodka
  • 1,5 dl tejszín
  • 8-12 szem cukrozott vagy koktélcseresznye
  • néhány mentalevél

1. A csokoládét megreszeljük. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 1 dl hideg tejjel és a cukorral. A maradék tejet felforraljuk, apránként hozzáöntjük a pudingos tejet, és szelíd tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük (1 perc).

2. Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a csokoládét és 1 tasak vaníliás cukrot, habverővel alaposan összedolgozzuk, néhány percig hűlni hagyjuk. Arányosan elosztva 4 talpas pohárba szedjük, hagyjuk teljesen kihűlni (1 óra), végül letakarjuk, és legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

3. Tálalás előtt 1 órával a kiviket meghámozzuk, félbevágjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük, tálba csúsztatjuk. A mangót leszűrjük (levét ásványvízzel hígítva vagy pezsgős koktélhoz felhasználhatjuk), kisebb darabokra vágjuk, a kivihez adjuk. Meglocsoljuk az őszibaracklikőrrel-/vodkával, kíméletesen összekeverjük, lefedjük, hidegre tesszük.

4. Közvetlenül tálalás előtt 1 tasak vaníliás cukorral félkemény, krémszerű habbá verjük a tejszínt. Arányosan elosztva a csokoládékrém tetejére kócosítjuk, elrendezzük rajta a likőrben érlelt gyümölcsöket, végül a cseresznyeszemekkel és néhány mentalevélkével díszítjük.  Rolettit kínálhatunk mellé.

Tippek:

Kényeztetésképpen csokoládéforgáccsal és/vagy pirított mandulalapocskákkal is gazdagíthatjuk.

Változatok:

Egyéb karakteres gyümölccsel (narancs, meggy, eper) vagy befőttel is készíthetjük.

Italajánlat:

Édes desszertbor, pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

481 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Körtés-diós
zellersaláta

Ringlis
töltött tojás

Halszeletek almás
uborkamártásban

Tatárbifsztek

Tonhalas
krumplisaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Tésztában sült
vagdalt

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Spenótos papucs

Ráksaláta
narancskehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: