2017. december 13.
Luca napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Szőlős
zöldségköret

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g ecetes gyöngyhagyma
  • só, bors
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 1 nagy, sárga húsú paprika
  • 500 g vörös és fehér szőlő vegyesen
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 babérlevél
  • 1 kk. kristálycukor

1. A gyöngyhagymát leszűrjük, lecsepegtetjük. A paprikákat leöblítjük, kicsumázzuk, ereiket-magjaikat eltávolítjuk, 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A szőlőféléket alaposan megmossuk, leszemezzük, tiszta konyharuhával felitatjuk róluk a nedvességet.

2. Nagyobb méretű serpenyőben (még jobb, ha cserépedényben) felforrósítjuk az olajat, beledobjuk paprikát, a szőlőt és a babérlevelet, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, megöntözzük az együttest 6-8 ek. ecetes hagymalével, meghintjük a cukorral, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön „harapnivaló" puhaságúra, azaz még kissé ropogósra pároljuk (további 10-12 perc). Ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és mélyebb tálba szedve, főtt vagy hirtelensült húsok, szárnyasok mellé kínáljuk.

Változatok:

Készíthetjük (500 g) friss gyöngyhagymából is: az apró hagymákat megmossuk, tálba szórjuk, sós vízzel leforrázzuk, 5 percig állni hagyjuk, azután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, héjukból könnyűszerrel kinyomjuk-kipattintjuk, majd az olajban 5-8 percig forgatjuk. 5 ek. borecettel, sóval és borssal ízesítjük, felengedjük 1/2 dl vízzel vagy zöldséglevessel, a többi ugyanaz.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

225 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos-
tojásos rétes

Krumplipüré-
sütőtök köret

Zöldbabcsokor
paprikával

Kukoricás
sült paprika

Padlizsán
tükörtojással

Almás-gombás
rakott krumpli

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tésztával töltött
padlizsán

Sonkás-hagymás
szőlősaláta

Spárgás
tojáslepény

Zöldséges
rizibizi
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: