2017. augusztus 19.
Huba napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Szőlős
zöldségköret

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g ecetes gyöngyhagyma
  • só, bors
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 1 nagy, sárga húsú paprika
  • 500 g vörös és fehér szőlő vegyesen
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 babérlevél
  • 1 kk. kristálycukor

1. A gyöngyhagymát leszűrjük, lecsepegtetjük. A paprikákat leöblítjük, kicsumázzuk, ereiket-magjaikat eltávolítjuk, 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A szőlőféléket alaposan megmossuk, leszemezzük, tiszta konyharuhával felitatjuk róluk a nedvességet.

2. Nagyobb méretű serpenyőben (még jobb, ha cserépedényben) felforrósítjuk az olajat, beledobjuk paprikát, a szőlőt és a babérlevelet, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, megöntözzük az együttest 6-8 ek. ecetes hagymalével, meghintjük a cukorral, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön „harapnivaló" puhaságúra, azaz még kissé ropogósra pároljuk (további 10-12 perc). Ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és mélyebb tálba szedve, főtt vagy hirtelensült húsok, szárnyasok mellé kínáljuk.

Változatok:

Készíthetjük (500 g) friss gyöngyhagymából is: az apró hagymákat megmossuk, tálba szórjuk, sós vízzel leforrázzuk, 5 percig állni hagyjuk, azután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, héjukból könnyűszerrel kinyomjuk-kipattintjuk, majd az olajban 5-8 percig forgatjuk. 5 ek. borecettel, sóval és borssal ízesítjük, felengedjük 1/2 dl vízzel vagy zöldséglevessel, a többi ugyanaz.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

225 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Olívás
paradicsomsaláta

Mediterrán krumplisaláta

Padlizsán
tükörtojással

Spenótos
rakott krumpli

Spárgás
tojáslepény

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Almás-besameles
káposztatorta

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tésztával töltött
padlizsán

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Zöldséges
rizibizi
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: