2017. december 13.
Luca napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Karfiol-brokkoli
krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g brokkoli
  • 200 g karfiol
  • 300 g burgonya
  • 150 g sárgarépa
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 liter zöldségleves (2 kockából)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 4 kk. tejföl
  • 1/4 piros húsú paprika

1. A brokkolit és a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A burgonyát, a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát és a sárgarépát kockákra-karikákra, a hagymát finomra vágjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, beletesszük a brokkolit és karfiolt (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), majd fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet vajpuhára főzzük (45 perc) – félidőben kiemelünk a levesből 4-4 apró brokkoli- és karfiolrózsát a díszítéshez.

3. Lehúzzuk a levest a tűzről, botmixerrel az egészet péppé-krémmé zúzzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sót, néhány tekerésnyi borsot és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, majd még egyszer felforraljuk.

4. Tálaláskor a levest mélytányérokba szedjük, tetejét megpötyögtetjük 1-1 kk. tejföllel, késheggyel cirmosra igazítjuk, végül a félretett brokkoli- és karfiolrózsákkal, valamint a leöblített, apróra felkockázott paprikával díszítjük.

Tippek:

Sajtos bagettpirítóst kínálhatunk hozzá: személyenként 2-2 bagettkarikát zsiradék nélkül megpirítunk, bedörzsöljük fokhagymával, megszórjuk finomra reszelt sajttal, és a sütőben enyhe pirulásig sütjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

225 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Kelbimbós
gesztenyeleves

Tejszínben sült
újkrumpli

Spárgamimóza
sajtmártással

Kertifűleves
húsgombóccal

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Zöldborsós
sárgarépakrémleves

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Tavaszi
zöld leves

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: