2018. június 24.
Iván napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Narancsos-pórés
vöröskáposzta-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g vörös káposzta
  • 1/2 dl alma- vagy fehérborecet (5% - os)
  • só, bors
  • 1 kk. kristálycukor
  • 100 g póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 narancs
  • 1 ek. gyalult mandula
  • 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 2 ek. citromlé
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 80 g chilipaprikával töltött olívabogyó

1. A káposzta külső, illetve sérült leveleit lebontjuk, torzsáját kivágjuk, vékony csíkokra gyaluljuk. 1,5 liter vizet felforralunk 1 ek. sóval, a cukorral és a borecettel, beledobjuk a káposztát, 10 percig főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni (kb. 1 óra).

2. A pórét és az újhagymát megtisztítjuk, a pórét karikákra vágjuk, az újhagymát felaprózzuk, (2-3 hagymaszárat félretesszük a díszítéshez), majd a póréval együtt kissé besózzuk. A narancsokat forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük, az egyik narancs héját vékony csíkokban leválasztjuk, aztán meghámozzuk és kifilézzük. A másik narancs levét kinyomjuk, tálkába szűrjük. A mandulát zsiradék nélkül világosra pirítjuk.

3. A narancsléhez keverjük a citromlét, a fűszerkeveréket, ízlés szerint sót, borsot és apránként az olívaolajat. A káposztát leszűrjük, kinyomkodjuk, összekeverjük a hagymával és az öntettel, nem túl mély tálba terítjük. Tetejére rendezzük a narancsgerezdeket és az olívabogyókat, meghintjük a narancshéjjal, a pirított mandulával, végül a félretett, felaprózott hagymaszárral. Natúr vagy főtt húsok köreteként, de hústalan egytálsalátaként is kínálhatjuk.

 

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 1 óra hűlési idő

Energiatartalom:

282 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Marinált zöldségek

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Grépfrút-dió-
póré saláta

Tavaszi
vegyes saláta

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Mozzarellás paradicsomsaláta
és -nyársak

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Rukolás-rokfortos
saláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Téli
vitaminsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: