2017. október 18.
Lukács napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok


Fotó: Elendel

Brokkolis
tortellinigratin

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 doboz hámozott, egész paradicsom (400 g/doboz)
  • só, bors
  • 500 g brokkoli
  • 500 g gombás tortellini
  • vaj/margarin a tálhoz
  • 3 dl tej
  • 4 tojás
  • szerecsendió
  • 100 g reszelt edami sajt
  • 4-6 koktélparadicsom
  • néhány bazsalikombóbita

1. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk és megfonnyasztjuk az olajban. A paradicsomokat kiemeljük a levükből, nagyobb darabokra bontjuk, majd levükkel együtt a hagymához adjuk. Félrebillentett fedő alatt 12-15 percig forraljuk-sűrítjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk.

2. A brokkolit megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzzük, aztán leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Ugyancsak enyhén sós, bő vízben, 10 percig főzzük a tortelliniket (ne tovább, mert könnyen szétnyílnak), leszűrjük, lerázzuk róluk a vizet.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Kikenünk diónyi vajjal/margarinnal egy mélyebb tűzálló tálat, belecsúsztatjuk a tortelliniket, bevonjuk a paradicsommártással, majd közéjük dugdossuk, illetve tetejükre rendezzük a brokkolirózsákat.

4. Elkeverjük a tejben a tojásokat, sóval, borssal, 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és a rakottasra öntjük. Tetejét megszórjuk a sajttal, és enyhe pirulásig sütjük (35-40 perc). Tálalás előtt 5 percig pihentetjük, aztán paradicsomgerezdekkel és bazsalikommal díszítve a sütőtálban kínáljuk. Meglehetősen laktató, mennyei, elronthatatlan!

Tippek:

A maradék rakottast úgy tudjuk frissé varázsolni, hogy óvatosan áttesszük egy megfelelő nagyságú tűzálló tálba, 3-4 ek. vizet vagy tejszínt öntünk alá, tetejét megszórjuk 30-50 g frissen reszelt sajttal (edami, gouda, cheddar sajt is megfelelő), és 180 °C-on átforrósítjuk, kissé megpirítjuk (kb. 20 perc).

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

523 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fasírtmuffin

Kenyértorta
pizzasütő módra

Illatos hússal
töltött cukkini

Sonkás-gombás töltött kel
paradicsommártásban

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paradicsomos
rakott cukkini

Gombás-paprikás
rizstorta

Krémsajtos-
olívás papucs

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Babos zöldségragu
polentával

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: