2018. február 22.
Gerzson napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok


Fotó: Elendel

Brokkolis
tortellinigratin

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 doboz hámozott, egész paradicsom (400 g/doboz)
  • só, bors
  • 500 g brokkoli
  • 500 g gombás tortellini
  • vaj/margarin a tálhoz
  • 3 dl tej
  • 4 tojás
  • szerecsendió
  • 100 g reszelt edami sajt
  • 4-6 koktélparadicsom
  • néhány bazsalikombóbita

1. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk és megfonnyasztjuk az olajban. A paradicsomokat kiemeljük a levükből, nagyobb darabokra bontjuk, majd levükkel együtt a hagymához adjuk. Félrebillentett fedő alatt 12-15 percig forraljuk-sűrítjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk.

2. A brokkolit megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzzük, aztán leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Ugyancsak enyhén sós, bő vízben, 10 percig főzzük a tortelliniket (ne tovább, mert könnyen szétnyílnak), leszűrjük, lerázzuk róluk a vizet.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Kikenünk diónyi vajjal/margarinnal egy mélyebb tűzálló tálat, belecsúsztatjuk a tortelliniket, bevonjuk a paradicsommártással, majd közéjük dugdossuk, illetve tetejükre rendezzük a brokkolirózsákat.

4. Elkeverjük a tejben a tojásokat, sóval, borssal, 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és a rakottasra öntjük. Tetejét megszórjuk a sajttal, és enyhe pirulásig sütjük (35-40 perc). Tálalás előtt 5 percig pihentetjük, aztán paradicsomgerezdekkel és bazsalikommal díszítve a sütőtálban kínáljuk. Meglehetősen laktató, mennyei, elronthatatlan!

Tippek:

A maradék rakottast úgy tudjuk frissé varázsolni, hogy óvatosan áttesszük egy megfelelő nagyságú tűzálló tálba, 3-4 ek. vizet vagy tejszínt öntünk alá, tetejét megszórjuk 30-50 g frissen reszelt sajttal (edami, gouda, cheddar sajt is megfelelő), és 180 °C-on átforrósítjuk, kissé megpirítjuk (kb. 20 perc).

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

523 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Paradicsomos
rakott cukkini

Tésztával töltött
padlizsán

Babos zöldségragu
polentával

Illatos hússal
töltött cukkini

Gombás-paprikás
rizstorta

Fasírtmuffin

Sonkás-gombás töltött kel
paradicsommártásban

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Spenótos
rakott krumpli

Krémsajtos-
olívás papucs

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: