2017. június 29.
Péter, Pál napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Mozzarellás polentafalatkák

Hozzávalók 20 darabhoz:

1. A polentához felforraljuk a vizet, beleszórunk 1 csapott ek. sót, majd a kukoricadarát, és mérsékelt tűzön, habverővel folyamatosan kevergetve krémsűrűségűre főzzük (2-3 perc) – vigyázat, pöfékel! Ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, belekeverünk-olvasztunk 2 ek. vajat/margarint és a reszelt sajtot, fedő alatt 8-10 percig pihentetjük-puffasztjuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, fedő nélkül hagyjuk kihűlni.

2. Vékonyan megkenünk vajjal/margarinnal egy kb. 40 cm hosszú alufólialapot. 20 cm hosszan, rúdszerűen a közepére halmozzuk a polentát, feltekerjük, kerekre igazítjuk, a végeket szaloncukorszerűen megtekerjük-lezárjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

3. A mozzarellagombócokat lecsepegtetjük. A paradicsomokat megmossuk, és a mozzarellával együtt felkarikázzuk. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra lapogatjuk. Kikenünk vajjal/margarinnal 1 nagyobb/2 közepes sütőtálat.

4. Lehántjuk a polentarúdról az alufóliát, 2 cm vastagon felszeleteljük, és a sütőtálba rakosgatjuk. Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, mindegyikre 1 paradicsomkarikát, 1 bazsalikomlevelet és 1 szelet mozzarellát fektetünk. Felhevített grillsütőben (vagy 250 °C-ra felforrósított hagyományos sütőben) csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejükre olvad. Köretként, italkorcsolyaként kínálhatjuk.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+1+3 óra hülési idő

Energiatartalom:

104 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Krémsajtos-
olívás papucs

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Fasírtmuffin

Mozzarellás paradicsomsaláta
és -nyársak

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Toszkán olívás
lapos kenyér

Gombás-paradicsomos
bruschetta

Sajtkrémes falatkák

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Mandarinos-májas
zellerfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: