2017. június 29.
Péter, Pál napja van

HÚSÉTELEK > Kacsa- és libahússal

Bármily különös is, a jellegzetesen távol-keleti édes-savanyú-csípős húsragu és a tipikusan európai, pontosabban a német és a valahai monarchiás konyhákra oly jellemző, kifejezetten magyar ételnek érzett káposztás cvekedli remek együttest alkot. Talán nem is olyan nagy a világ...


Fotó: Elendel

Káposztás kocka
kacsaraguval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 350 g kacsamellfilé bőr nélkül
  • 8-10 szem szecsuáni bors
  • 2+3 ek. szójaszósz
  • 600 g fehér káposzta
  • 3 ek. olaj
  • só, bors
  • 250 g nagy kockatészta
  • 30 g gyömbérgumó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csípős paprika
  • 1-1 sárga és piros húsú paprika
  • 1/2 póréhagyma
  • 200 g kígyóuborka
  • 2 ek. ketchup
  • 1-1 ek. méz és vörösborecet
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 ek. rizsliszt
  • 2+2 ek. (classico) olívaolaj
  • 40 g pörkölt sós mogyoró
  • néhány szál snidling

1. A húst hajszálvékony csíkokra szeljük, összekeverjük a durvára tört szecsuáni borssal és 2 ek. szójaszósszal, a hűtőbe tesszük. A káposztát megreszeljük, barnára pirítjuk az olajban, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az enyhén sós vízben kifőzött tésztával, és melegen tartjuk.

2. A zöldségeket megtisztítjuk. A gyömbért, a fokhagymát és a csípős paprikát finomra, a színes paprikákat apró kockákra, a pórét karikákra, a hámozatlan uborkát vékony szeletekre, majd 3-4 cm-es csíkokra vágjuk.

3. A mártáshoz összekeverünk 3 ek. szójaszószt, a ketchupot, a mézet és borecetet, a 1,5 dl hideg vízben feloldott étkezési keményítőt, sót és borsot.

4. Megszórjuk a húst a rizsliszttel, 2 ek. olívaolajban 2 percig pirítjuk. Ugyancsak 2 ek. olívaolajban 1 percig pirítjuk a gyömbért, fokhagymát és a csípős paprikát. Hozzáadjuk a többi zöldséget, 3 perc múlva a húst, végül a mártást, és besűrítjük (1 perc). A káposztás tészta tetejére terítjük, a mogyoróval és snidlinggel vidámítva forrón tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

651 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás táska
és stangli

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Tésztával töltött
padlizsán

Ananászos-csirkés
rizssaláta

Olasz tésztasaláta

Bécsi
krumplisaláta

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Dinnyés-ribizlis
kacsamellsaláta

Currys-csirkés
rizskorona

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Ananászos
csirkeragu

Spenótos-
lazacos gnocchi
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: