2017. december 13.
Luca napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Brokkoli-bab
saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g vörös kidney bab
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1+1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 500 g brokkoli (mélyhűtött)
  • só, bors
  • 2 ek. fehérborecet
  • 2 ek. citromlé
  • Worcester-szósz
  • chilipor
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1/2 hegyes, piros húsú paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 10-12 csokor madár- vagy 1/4 fej fodros saláta (lollo, frizé)
  • 1-2 szál petrezselyem

1. A babot előző este átválogatjuk, megmossuk, beáztatjuk 2 liter hideg vízbe. Másnap az áztatóvízben, a meghámozott hagymafejjel, 1 gerezd fokhagymával és a babérlevéllel puhára főzzük, azután leszűrjük (a babérlevelet, hagymát és a fokhagymát eltávolítjuk).

2. A brokkolit megtisztítjuk apró rózsákra bontjuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), félpuhára-ropogósra főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.

3. Az öntethez a borecetet és a citromlét simára keverjük néhány csepp Worcester szósszal, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, chiliporral és az apránként hozzáadott olívaolajjal. Előbb beleforgatjuk a babot, aztán a brokkolit, majd mindkettőt nem túl mély tálra terítjük.

4. A paprikát és az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A salátát megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Az újhagymát a saláta közepére halmozzuk, a tál szegélyét salátával és paprikakarikákkal díszítjük. Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze. Egytálsalátaként vagy hirtelensültek köreteként langyosan vagy hidegen, de nem behűtve kínáljuk.

Tippek:

Készíthetjük 2 doboz babkonzervből is, amelyet felhasználás előtt tanácsos bő vízzel leöblíteni.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 12 óra áztatási idő

Energiatartalom:

342 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Majonézes
tojássaláta

Rukolás-rokfortos
saláta

Tonhalas
krumplisaláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Retek-krumpli-
rukola saláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Olívás
paradicsomsaláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Édeskömény-
sárgarépa saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: