2017. augusztus 21.
Sámuel napja van

LEVESEK > Levesek hallal


Fotó: Hemző Károly

Citromos-zöldséges
halleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g vegyes leveszöldség
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 1+1 ek. olaj
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • 100 g zöldborsó (mélyhütött)
  • 200 g szálkamentes tengeri vagy édesvízi halfilé
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt
  • só, őrölt fehér bors
  • 2-3 ek. citromlé
  • 4 bazsalikombóbita

1. A zöldségeket megtisztítjuk és megközelítőleg azonos, apró darabkákra vágjuk. A pórét (20-25 cm hosszúságban) vékonyan felkarikázzuk, megfonnyasztjuk 1 ek. olajban. Rádobjuk a zöldségeket, 1 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt és a babérlevelet. Felforraljuk, beleszórjuk a zöldborsót (fagyos állapotban), és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20 perc).

2. A halfilét leöblítjük, papírkendővel szárazra töröljük, 3x3 cm-es kockákra vágjuk, és megpirítjuk a maradék 1 ek. felforrósított olajban.

3. A tejfölt simára eldolgozzuk 1 kis merőkanál főzőlével és a rizsliszttel, a leveshez öntjük-keverjük, lassú forralással 4-5 percig főzzük. Beletesszük a halat, 2-3 percig forraljuk, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, végül ízlés szerint citromlével savanyítjuk. Bazsalikombóbitákkal díszítve kínáljuk.

Változatok:

Halhús helyett azonos mennyiségű csirkemellfiléből is készíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

219 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mediterrán halfilé

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Almás-zöldséges
heringsaláta

Lazacos-kaviáros
kanapék

Halrudak
bortésztában

Halrudak sárgarépás
mustármártásban

Citromos halfilé
mandulás spenóttal

Halszeletek almás
uborkamártásban

Kaviáros-joghurtos
céklakrémkehely

Halfilé
mandulás morzsában

Tonhalas
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: