2017. november 23.
Kelemen napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Csirkemell és -máj
kelkáposztaágyon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g kelkáposzta
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 fél csirkemellfilé (600 g)
  • 4 csirkemáj szív nélkül (150 g)
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • 1/2 kk. őrölt köménymag
  • 1 babérlevél
  • 1 dl húsleves (kockából)

1. A kelkáposzta sérült leveleit eltávolítjuk, a vastagabb külső levelek középső erét laposra levágjuk-elvékonyítjuk, és megmossuk. A tömörebb „szívet” leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, majd a lebontott levelekkel együtt ujjnyi széles csíkokra szeljük. Megtisztítjuk és megmossuk a többi zöldséget is, a póréhagyma fehér és világoszöld részét, valamint a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk.

2. A húst és a májat leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A májakról eltávolítjuk az inakat és hártyákat, kettévágjuk őket. A csirkemelleket szárazra töröljük, mindkét oldalukat meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel. Nagyobb-mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket, egyik oldalukon 4 percig sütjük, majd megfordítjuk őket.

3. A májdarabkákat szintén meghintjük liszttel, a serpenyőbe, a csirkemellek mellé tesszük, és velük együtt további 4-5 percig sütjük (a májakat félidőben egyszer megfordítjuk). Tálra szedjük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.

4. A serpenyőben levő pecsenyealjba dobjuk a póréhagymát és a sárgarépát, élénk tűzön, folyamatosan keverve 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a kelkáposztát és a burgonyát, ízlés szerint sót, borsot, végül a húslevest. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig pároljuk (akkor jó, ha a burgonya megpuhult, de a többi zöldség még egy kicsit ropogós).

5. A zöldséget nem túl mély tálba szedjük, tetejére csinosítjuk a csirkemelleket és -májakat, ez utóbbiakat meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal, végül petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk.

Tippek:

Érdemes eleve több zöldségből készíteni, mert a köret önmagában is nagyon finom!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

387 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csirkeragu
rizskoronában

Májas-gombás
zsemlefelfújt

Majonézes
kínaikel-saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Karalábé-retek-
alma saláta

Sonkakrémes
töltött tojás

Sajtkrémes
mártogató

Sajtos-sonkás
papucs

Almás-zöldséges
heringsaláta

Sárgabarackos csirkemell
mazsolás rizzsel

Húsos
lilahagymatorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: