2017. október 19.
Nándor napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Elendel

Petrezselymes
krumplipüré

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g főzni való krumpli
  • 1 kk. só
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tej
  • 40 g vaj/margarin
  • 1/4 piros húsú paprika

1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockákra vagy vékony hasábokra vágjuk, és enyhén sós, bő vízben, félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, leveleit lecsipkedjük, turmixpohárba szórjuk. Hozzáöntük 2 merőkanállal a krumpli főzőlevéből, és botmixerrel finom péppé pörgetjük.

2. Leöntjük a krumpliról a vizet, fedő alatt 2-3 percig szikkasztjuk. Közben a tejet felforrósítjuk, beleolvasztjuk a vajat/margarint. A krumplit megtörjük, apránként hozzáadjuk a forró tejet, majd a petrezselyempépet, és erőteljes mozdulatokkal habosra keverjük. Ízlés szerint utánasózzuk, mélyebb tálba szedjük, apróra felkockázott paprikával és petrezselyemlevelekkel díszítve azonnal tálaljuk. Csak frissen jó!

Tippek:

Ez az alaprecept, amelyet tetszés szerint gazdagíthatunk, például pirított hagymával, egyéb zöldfűszerekkel (nagyon finom bazsalikommal vagy néhány evőkanál bazsalikompestóval), ecetes tormával, paradicsompürével, felaprózott olajos aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb.

Megjegyzések:

A krumplit különféle hagyományos nyeles krumplitörővel, krumplinyomóval szokták megtörni, de kézi robotgép habverőjével a legegyszerűbb – ez esetben az elején hozzá kell önteni a forró tej felét, majd apránként a többit, és csak pillanatokig szabad keverni, különben elnyúlósodik!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

280 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Húsos
lilahagymatorta

Hagymás krumpli
snidlinges tejföllel

Sajtos-sonkás
papucs

Krumplipüré-
sütőtök köret

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Sonkás és
sajtos roló

Ráksaláta
narancskehelyben

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Hagymás-szalonnás
krumplirakottas

Almás-gombás
rakott krumpli

Pecsenyelibamáj-
pástétom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: