2017. június 29.
Péter, Pál napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Szardíniás pizzatallérok

Hozzávalók kb. 16 darabhoz:

  • 1/2 tasak instant vagy 1/4 kocka (12 g) friss élesztő
  • só, bors
  • 1+1/2 kk. kristálycukor
  • 3+1 ek. (classico) olívaolaj
  • 250 g finomliszt
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 doboz konzerv darabolt paradicsom (200 g)
  • 1 nagy doboz olajos szardínia vagy sprotni
  • 16 szem olívabogyó
  • 20-25 szem kapribogyó
  • 1 ek. szárított oregánó
  • néhány bazsalikomlevél

1. A tésztához 1,8 dl langyos vízben elkeverjük az élesztőt, majd 1-1 kk. sóval és cukorral, valamint 3 ek. olívaolajjal együtt a liszthez adjuk, és fényesre-hólyagosra dagasztjuk. 2 cipót formálunk belőle, lazán folpackba csomagoljuk, és 20 percre betesszük a hűtőszekrénybe.

2. A paradicsomkrémhez a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 ek. olívaolajban. Hozzáadjuk a paradicsomot, félig lefedve 15 percig forraljuk-sűrítjük, sóval, borssal, 1/2 kk. cukorral ízesítjük, hagyjuk kihűlni. A halat, az olíva- és kapribogyókat jól lecsepegtetjük.

3. A tésztacipókat lisztezett munkalapon rúddá sodorjuk, 8-8 darabra vágjuk. Gombócokat gömbölyítünk belőlük, 10-12 cm átmérőjű korongokra nyújtjuk, és két sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük a hal olajával és a paradicsomkrém felével, megszórjuk 1-1 csipet oreganóval, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

4. Kivesszük a tallérokat a sütőből, azonnal-forrón megkenjük a maradék paradicsommal, tetejükre rendezzük a haldarabkákat, az olíva- és kapribogyókat, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt lapos tálra rendezzük, és bazsalikomlevélkékkel vidámítjuk. Pompás italkorcsolya, vendégváró falatka.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

121 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás-sajtos
töltött lepény

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Fasírtmuffin

Zöldséges rétes

Mozzarellás paradicsomsaláta
és -nyársak

Sonkás-ricottás
padlizsántekercs

Gombás-paradicsomos
bruschetta

Toszkán olívás
lapos kenyér

Túrós zöldségtorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: