2018. június 18.
Levente napja van

SÜTEMÉNYEK > Aprósütemények


Fotó: Hemző Károly

Florentin tallérok

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

  • 50 g natúr pisztácia
  • 60 g finomliszt
  • 1/2-1/2 kk. őrölt szegfűbors és gyömbér
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 g vaj/margarin
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 100 g felaprózott, cukrozott gyümölcskeverék
  • 250 g gyalult mandula
  • 300 g tortabevonó étcsokoládé
  • 3-4 ek. olaj

1. A pisztáciát durvára-darabosra vágjuk. A lisztet összekeverjük a szegfűborssal és gyömbérrel.

2. Folyamatosan keverve összeforraljuk a tejszínt, a vajat/margarint, a kristálycukrot és a sót. Beleszórjuk a cukrozott gyümölcsöket (narancshéj is legyen benne!), a mandulát és a pisztáciát, majd mérsékelt tűzön, továbbra is szorgosan kevergetve 2 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, azonnal beleszitáljuk a fűszeres lisztet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük. 15-20 percig hűlni hagyjuk.

3. Sütőpapírral kibélelünk 2 nagy tepsit/sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (légkeverés 150 °C). Két kiskanállal nagyobb diónyi adagokat formálunk a masszából, és tisztes távolságra egymástól a tepsikre halmozzuk. Tetejüket kissé elsimítjuk-ellapítjuk, és 13-15 percig sütjük. A tepsiben hagyuk teljesen kihűlni.

4. A csokoládét felaprózzuk, meleg vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztjuk, apránként hozzáadjuk az olajat, és simára-folyósra keverjük. Úgy, hogy a peremüket is érje, belemártogatjuk a tallérok-korongok alját, aztán csupasz felükre fordítva rácsra rakosgatjuk őket, és hagyjuk a csokoládét egészen megdermedni. Sütőpapírral rétegezve tároljuk. Mennyei!

Italajánlat:

 

Kávé, cappuccino, forralt bor, tea

 

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 1 óra dermedési idő

Energiatartalom:

98 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtos-sonkás
papucs

Almás-gombás
rakott krumpli

Húsos
lilahagymatorta

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Tökmagos-
sajtos stangli

Majonézes
kínaikel-saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Téli vitaminsaláta
nyers céklával

Szerencsegomba
tojásból

Csokoládés-
narancsos szív

Gombás táska

Sajtkrémes
mártogató
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: