2018. december 11.
Árpád napja van

ELŐÉTELEK > Hideg előételek


Fotó: Hemző Károly

Citromos halkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagy citrom
  • 15-20 szem kapribogyó
  • 4-8 kimagozott, zöld olívabogyó
  • 1 doboz (kb. 160 g) füstölt hal (pl. sprotni)
  • 1 doboz (kb. 150 g) olajos tonhal
  • 40 g lágy vaj/margarin
  • 2 ek. majonéz
  • 2 kk. mustár
  • só, őrölt fehér bors
  • 4 fodros salátalevél
  • 2 szál petrezselyem
  • 1/4 piros húsú paprika

1. A citromokat forró, folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük, hosszában kettészeljük és kivájjuk (1/2 citromnyi lét kinyomunk és átszűrünk a krémhez, a többit egyéb célra elhasználjuk). Vigyázva, hogy ki ne lyukasszuk, levágunk az aljukból 1-1 vékony szeletkét, hogy ne billegjenek a tányéron.

2. A kapri- és olívabogyókat leszűrjük, lecsepegtetjük. Kiemeljük a halféléket az olajból, keverőtálba vagy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a vajat/margarint, a majonézt, a mustárt, az átszűrt citromlét, a kapribogyókat, szükség szerint sót, kevés fehér borsot, és habosra keverjük-pörgetjük.

3. A krémet csillagbetétes habzsákba szedjük, megtöltjük vele a citromcsónakokat. A salátaleveleket megmossuk, szárazra lapogatjuk, a petrezselymet leöblítjük. A paprikát vékony csíkokra vágjuk.

4. Kerek tálra rendezzük a töltött citromokat, tetejüket az olívabogyókkal és a paprikacsíkokkal díszítjük. Körberakjuk a salátalevelekkel, petrezselyemmel vidámítjuk, tálalásig hidegen tartjuk. Pirítóst kínálunk hozzá.

Tippek:

− Ha előételnek szánjuk (mivel nagyon kiadós), 8 személyre is bőven elegendő. Ez esetben vagy hosszában kettévágjuk a megtöltött és behűtött citromcsónakokat, és csak azután díszítjük-színesítjük, vagy eleve 4 kisebb citrommal dolgozunk.
− Tálalhatjuk egyszerűbben is: a krémet tálkába szedjük, tetejét villával megcifrázzuk, és olívabogyókkal, paradicsommal, citrom- vagy tojáskarikákkal, ringligyűrűkkel stb. díszítjük.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

368 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Spenótkrémmel
töltött tojás

Ráksaláta
narancskehelyben

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Halszeletek almás
uborkamártásban

Spenótos
omlett-tekercs

Tonhalas brokkolisaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: