2017. január 17.
Antal napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Sós sütemények, szendvicsek


Fotó: Hemző Károly

Tökmagos-
sajtos stangli

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:

  • 1 dl tej
  • 1 kk. kristálycukor
  • 25 g élesztő
  • 600 g finomliszt
  • 250 g vaj/margarin
  • 1 csapott ek. só
  • 2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
  • 2 dl tejföl
  • 100 g tökmag
  • 1 ek. köménymag
  • 100 g edami vagy füstölt sajt

1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, simára keverjük a cukorral és az eltördelt élesztővel, felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összemorzsoljuk a vajjal/margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a sóval és a tojássárgákkal eldolgozott tejfölt, majd összegyúrjuk, 2 cipót formálunk belőle, és nagyobb tállal vagy konyharuhával letakarva (hogy ne kérgesedjen meg a tetejük) 1/2 órát kelesztjük.

2. A tökmagot darabosra vágjuk és összekeverjük a köménymaggal; a sajtot szálasra reszeljük. Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Lisztezett munkalapon kb. 30x40 cm-es lapokra nyújtjuk a cipókat, a sütőlapokra terítjük,  tetejüket megkenjük a kissé felvert tojással, sűrűn megszórjuk a tökmag-köménymagkeverékkel, végül a reszelt sajttal.

3. A tésztalapokat előbb hosszában ketté-, majd derelyevágóval kb. 2x20 cm-es csíkokra vágjuk, hosszú pengéjü késsel egymástól kissé eltávolítva „levegősre” igazgatjuk, 20 percig kelni hagyjuk, majd ropogósra sütjük (20 perc). A sütőlapokon hagyjuk kihűlni, végül tálra rakosgatjuk, és tálalásig konyharuhával vagy tüllernyővel lazán letakarjuk (ha nem kap levegőt, befülled-megereszkedik, és úgy már nem az igazi!). Gyors, elronthatatlan, mélyhűthető!

Italajánlat:

Száraz vagy félszáraz pezsgő, bor, illetve sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

65 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 15 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 15 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pisztáciás
tepertős pogácsa

Zöldséges rétes

Spenótos-
tojásos rétes

Sajtos-sonkás
papucs

Gombás táska

Sajtkrémes falatkák

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Sonkás táska
és stangli

Szerencsegomba
tojásból

Káposztás táska

Tatárbifsztek

Krémsajtos-
olívás papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: