2017. február 23.
Alfréd napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Narancsos-sajtos
céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

1. A céklát 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, majd alaposan megsikáljuk. Hústűvel megszurkáljuk, alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük (a sült cékla sokkal ízletesebb, mint a főtt!). Kissé hűlni hagyjuk, aztán meghámozzuk, és karcsú gerezdekre szeljük.

2. Közben a zellerszárakat és a paprikát megmossuk, a zellert karikákra, a paprikát apró kockákra vágjuk. A narancsokat forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, az egyik héját szárazra töröljük és lereszeljük. Az összes narancsot meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. A sajtot apróra tördeljük.

3. Az öntethez a diót darabosra vágjuk, 1 ek. felforrósított olívaolajban kissé megpirítjuk, megsózzuk, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, 1-2 csipet chiliport, a mustárt, a mézet, a citromlét, végül a maradék 5 ek. olívaolajat és néhány tekerésnyi frissen őrölt borsot.

4. A naracskarikákat tálra terítjük, tetejükre rendezzük a céklát és a zellert, meglocsoljuk az öntettel, végül meghintjük a paprikakockákkal és a sajttal. Néhány szép gerezd/felezett dióval, bazsalikombóbitával díszítjük, és csak az asztalnál keverjük össze. Azonnal fogyasztható. Pirítós illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

431 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Mimóza
tojássaláta

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Gyümölcsös
kacsamellsaláta

A leveles salátákról

Almás-narancsos
céklasaláta

Diós-hagymás
céklasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: