2017. június 27.
László napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Camembert-es
rántott palacsinta
áfonyamártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • A palacsintához:
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 200 g finomliszt
  • 1-1,5 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • Továbbá:
  • 400 g nem túl érett, hasáb formájú camembert sajt
  • 1 kis üveg áfonyadzsem (kb. 400 g)
  • 100 g áfonya (mélyhűtött)
  • őrölt fehér bors
  • 100 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 150 g zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • néhány szál petrezselyem

1. A palacsintához  elhabarjuk a tejben a tojásokat, a sóval együtt a liszthez adjuk, és simára keverjük. 1 dl szódavízzel vagy buborékos ásványvízzel lazítjuk, 30 percig pihentetjük. Hozzáadjuk az olajat, és 8 (személyenként 2)  palacsintát sütünk belőle.

2. Miközben a palacsintatészta pihen, a sajthasábokat 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk (24 szeletre van szükségünk). Az áfonyadzsemet lábaskába öntjük, felforrósítjuk, beleszórjuk az áfonyát, élénk tűzön összeforraljuk, 1-2 csipet őrölt fehér borssal illatosítjuk, melegen tartjuk.

3. A palacsintákat egyesével munkalapra terítjük, közepükre 3-3 szelet sajtot fektetünk, és batyuszerűen összehajtogatjuk, azaz először felhajtjuk a sajt tetejére a palacsinta felénk eső harmadát, aztán a két oldalát, végül a távolabb eső harmadát úgy, hogy szabályos négyszögformát kapjunk.

4. A lisztet, a kissé felvert tojásokat és a zsemlemorzsát 3 mélyebb tálkába tesszük, majd ebben a sorrendben, egyenként beleforgatjuk a palacsintákat, a felesleges zsemlemorzsát lerázzuk róluk.

5. Felforrósítunk kétujjnyi olajat, majd két részletben, úgy, hogy először a palacsinták hajtogatott fele kerüljön alulra, mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat, aztán tálra rendezzük, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk. A forró áfonyamártást csinos tálkába szedve kínáljuk hozzá. Csak frissen jó!

Fontos:

A palacsintatésztába kevert olaj elegendő a sütéshez, csupán az első palacsinta sütése előtt kenjük ki a serpenyőt egy pici olajjal, a továbbiakhoz már szükségtelen – így kevésbé lesz „illatos” a lakás, és nem kevés kalóriát is megtakarítunk.

Változatok:

− Áfonya helyett feketeribizlivel vagy málnával is gazdagíthatjuk az áfonyamártást.
− Camembert helyett készíthetjük egyéb karakteres, de mindenképpen olvadékony sajttal; kínálhatunk hozzá fűszeres-testes vörösborban főtt körtét vagy almakompótot is.

Italajánlat:

Könnyű, száraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 30 perc pihentetési idő

Energiatartalom:

540 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ráksaláta
narancskehelyben

Zöldséges
sörpalacsinta

Tésztában sült
vagdalt

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Bolognai
palacsintatekercs

Sonkás
spárgagratin

Almás-szőlős
sajtsaláta

Tatárbifsztek

Erdeigomba-
torta

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Camembert
sajtfalatkák

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: