2017. április 28.
Valéria napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok


Fotó: Hemző Károly

Rokfortos csirkecomb
brokkolival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 1 ek. szárnyasfűszer-keverék
  • 4 ek. olaj
  • só, bors
  • 600 g burgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 400 g brokkoli (tisztított/mélyhűtött)
  • 250 g rokfort vagy márványsajt
  • 1,5 dl tejföl

1. A csirkecombokat leöblítjük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük, és 1/2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk és hűlni hagyjuk.

2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát karcsú gerezdekre szeljük, és a fokhagymával együtt sütőedénybe terítjük. Tetejére fektetjük a csirkecombokat, megöntözzük a páccal, alájuk öntjük a bort, majd lefedjük, és 180 °C-os sütőben 40 percig pároljuk.

3. Közben a burgonyát felkarikázzuk, egy másik sütőtál aljára terítjük. A brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban) enyhén sós vagy húsleveskockával ízesített vízbe dobjuk, és 12-15 percig főzzük. Kiemeljük a combokat a pecsenyeléből, ez utóbbit a burgonyára öntjük, kissé megsózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük. Tetejére fektetjük a csirkecombokat, és további 15-20 percre betesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljanak.

4. A rokfortot villával megtörjük, elkeverjük a tejföllel, megkenjük vele a csirkecombokat, aztán még 15 percre visszatesszük a sütőbe, és 200 °C-on, pirosra sütjük. A brokkolit leszűrjük, a csirkecombok köré-mellé rendezzük, és azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, rozé vagy sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

667 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-besameles
káposztatorta

Sonkakrémes
töltött tojás

Gombaragu
burgonyapüréágyon

Májas-gombás
zsemlefelfújt

Almás-gombás
rakott krumpli

Sonkás és
sajtos roló

Hagymás krumpli
snidlinges tejföllel

Illatos hússal
töltött cukkini

Káposztás
palacsinta

Sajtos-sonkás
papucs

Sonkás-gombás töltött kel
paradicsommártásban

Húsos
lilahagymatorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: