2018. november 18.
Jenő napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Vérnarancshabkrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 3+1 vérbélű narancs (kb. 500 g)
  • 50+100 g kristálycukor
  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl rostos narancslé
  • 4 ek. narancslikőr (pl. triple sec)
  • 2 tojásfehérje
  • 2+1,5 dl tejszín
  • 1 tasak (10 g) vanillincukor
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 1 kk. vágott pisztácia
  • menta vagy citromfűbóbiták

1. A narancsokat forró folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, kettőt héjastul felkarikázunk. 1/2 dl vizet felforralunk 50 g cukorral, beletesszük a narancskarikákat, puhára főzzük (5 perc), majd botmixerrel péppé turmixoljuk, és hagyjuk kihűlni.

2. Beáztatjuk a zselatinlapokat 8 dl hideg vízbe. Gőz fölött habosra verjük a tojássárgákat 100 g cukorral, aztán hozzáöntjük a narancslét, és besűrítjük. A zselatint kinyomkodjuk, a forró krémbe olvasztjuk, belekeverjük a likőrt és a narancspépet, hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük.

3. Két külön tálban kemény habbá verjük 1 csipet sóval a tojásfehérjéket, illetve 2 dl tejszínt, majd ebben a sorrendben beleforgatjuk a krémbe, és 4 szépséges kehelybe simítjuk. Folpackkal gondosan letakarjuk, legalább 3 órára a hűtőbe tesszük (akár előző nap is elkészíthetjük).

4. Tálalás előtt kifilézzük a maradék 1 narancsot. 1,5 dl tejszínt kemény habbá verünk a vaníliás cukorral és a habfixálóval, csillagcsőrős habzsákba szedjük, végül dundi rózsákat nyomunk a krém tetejére. Pisztáciával, a narancsgerezdekkel és menta-/citromfűbóbitákkal díszítve kínáljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

571 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Narancsos-sajtos
céklasaláta

Grépfrút-dió-
póré saláta

Spenótos-
tojásos rétes

Ráksaláta
narancskehelyben

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Spenótkrémmel
töltött tojás

Túrós zöldségtorta

Krémsajtos-
olívás papucs

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Fasírtmuffin

Sárgarépás-
tojásos szendvics
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: