2018. december 11.
Árpád napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Pudingok és zselék


Fotó: Hemző Károly

Pezsgős-narancsos
mandarinzselé

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 4 narancs
  • 4 mandarin
  • 4 ek. narancslikőr (pl. triple sec)
  • 1 kisebb (bio)citrom héja
  • 100 g kristálycukor
  • kisujjnyi fahéj
  • 5-8 szegfűszeg
  • 7 dl édes pezsgő vagy habzóbor
  • 9 zselatinlap (15 g)
  • 4 szem koktélcseresznye

1. A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, és meglocsoljuk a likőrrel; a mandarinokat gerezdekre bontjuk.

2. A citromot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, 3-4 ujjnyi sárga héját lehántjuk. A cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citromhéjjal felforraljuk a pezsgőt, 10 percig fedő alatt pihentetjük. 1 liter hideg vízbe beáztatjuk a zselatinlapokat.

3. A pezsgőt leszűrjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, olvadásig keverjük, és hagyjuk langyosra hűlni. 4 kehely vagy csinos tálka aljára 1-1 merőkanál lét öntünk, fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

4. A narancsot leszűrjük, lecsepegtetjük, a megdermedt zselére terítjük, majd csillagformán elrendezzük rajta a mandaringerezdeket, közepükre pedig 1-1 szem koktélcseresznyét ültetünk. A narancsok páclevét a zselatinos pezsgőhöz szűrjük (ha közben megdermedne, fellangyosítjuk), arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük, és további 2 órára behűtjük. Tálaláskor menta- vagy citromfűlevélkékkel díszíthetjük. 

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, szűrt alma- vagy szőlőlével készítsük!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+10 perc
+ 1/2+2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

276 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krémsajtos-
olívás papucs

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Ráksaláta
narancskehelyben

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Tonhalas
krumplisaláta

Fasírtmuffin

Narancsos-sajtos
céklasaláta

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Szicíliai olívás
narancssaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: