2018. május 27.
Hella napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Mártogatók és krémek


Fotó: Hemző Károly

Csípős paprikakrém és
fokhagymás spenótkrém

Hozzávalók 6-8 személyre:

  • A paprikakrémhez:
  • 1 kis fej hagyma
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 1 ek. csípős paprikakrém
  • 5-6 szál snidling
  • A spenótkrémhez:
  • 100 g spenót
  • 2 kemény tojás
  • 2 gerezd fokhagyma

1. A vajkrémet és a krémsajtot keverőtálba szedjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habosra kikeverjük, elfelezzük.

2. A paprikakrémhez a hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk/megreszeljük. A paprika ereit, magjait eltávolítjuk, gyufaszálnyi csíkokra, majd apró kockákra vágjuk (néhány csíkot és kockát félreteszünk a díszítéshez), aztán a hagymával és a csipős paprikakrémmel együtt az egyik adag sajtkrémhez keverjük – jócskán csípősnek kell lennie! Csinos tálkába szedjük, a félretett paprikadarabkákkal és néhány szál snidlinggel díszítjük.

3. A spenótkrémhez a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, egy kevés sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk és néhány levélfoszlány kivélelével turmixkehelybe tesszük. A kemény tojásokat felkarikázzuk, 3-4 karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit a spenóthoz adjuk, és botmixerrel péppé törjük, végül az áttört fokhagymával együtt a maradék sajtkrémhez keverjük. Utánasózzuk, borsozzuk, tálkába szedjük, tetejére kócosítjuk a félretett spenótleveleket, és a tojáskarikákkal díszítjük.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc

Energiatartalom:

286 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Burgundiai
rokfortos körte

Pikáns padlizsánkrém

Ringlis
töltött tojás

Avokádókrém
paprikaladikban

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Spárgakrémhab

Töltött tojás-
változatok

Spenótos
omlett-tekercs

Spenótos papucs

Sonkás és
sajtos roló

Svéd gombasaláta

Spenótos-
tojásos rétes
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: