2017. május 25.
Orbán napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hallal, hússal


Fotó: Elendel

Kagylótészta
hurkával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g brokkoli (mélyhűtött)
  • őrölt rózsabors
  • 1 közepes babérlevél
  • 250 g sült májas hurka (maradék)
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 2 közepes krumpli
  • 4 ek. olaj
  • 4 zsályalevél + a díszítéshez
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 400 g kagylótészta
  • 40 g reszelt érlelt juhsajt

1. A brokkolit rózsáira bontjuk, leöblítjük, majd kevés sóval és a babérlevéllel ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), 6-8 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük.

2. A hurka héját lehúzzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A paprikát leöblítjük, csumáját-magjait kiemeljük, félkarikákra szeljük. A krumplit megtisztítjuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a leöblített zsályaleveleket és a krumplikockákat, kissé megsózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (8-10 perc).

3. A krumplira dobjuk a hurkát és a paprikát, élénk tűzön, folyamatosan keverve további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, a tejszínt és áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, őrölt rózsaborssal illatosítjuk, jól összeforraljuk, melegen tartjuk.

4. A tésztát enyhén sós, bő vízben, a csomagoláson javasolt idő figyelembevételével kifőzzük, leszűrjük, és azonnal a tejszínes raguba forgatjuk. Mélytányérokba szedjük, és zsályalevelekkel/-bóbitákkal díszítve azonnal tálaljuk. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.

Változatok:

Készíthetjük maradék sült kolbásszal, illetve rövid makarónival is.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

670 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-besameles
káposztatorta

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Almás-zöldséges
heringsaláta

Sajtkrémes
mártogató

Szerencsegomba
tojásból

Sajtos-sonkás
papucs

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Majonézes
kínaikel-saláta

Karalábé-retek-
alma saláta

Sonkakrémes
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: