2017. március 24.
Gábor napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Csípős babkrém
paprikacsónakban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g száraz vörös kidney bab vagy tarkabab
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2+1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • só, bors
  • 2 nagyobb, színes paprika
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 1 kk. Worcester-szósz
  • 1 kk. mustár
  • 2 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1/4 kk. csípős paprikakrém vagy 1 - 2 csipet chilipor
  • 1 szál zeller zöldje

1. A babot előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap a hagymaféléket és a fokhagymát meghámozzuk. A babot bő vízben, 1 gerezd fokhagymával, a vöröshagymával és a babérlevéllel, só nélkül puhára főzzük, hagyjuk kihűlni.

2. A paprikákat megmossuk, száruk épségére ügyelve kettévágjuk, magjaikat-ereiket kiemeljük. A leöblített petrezselyemleveleket (néhány kivételével), valamint 2 gerezd fokhagymát és a lilahagymát nagyjából felaprítjuk.

3. A babot leszűrjük, 12-16 szép szemet félreteszünk, a többit keverőtálba csúsztatjuk. Hozzáadjuk a lilahagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a Worcester-szószt, a mustárt, az olívaolajat, a paprikakrémet vagy ízlés szerint chiliport, sót és borsot, péppé turmixoljuk (ha túl sűrűnek találjuk, 1-2 ek. babfőzőlével vagy tejföllel/majonézzel lazíthatjuk.)

4. A krémet sima csőrbetétes habzsákba szedjük, megtöltjük vele a paprikákat. Lapos tálra ültetjük őket, tetejüket a félretett petrezselyemmel és babszemekkel, a tál szegélyét pedig zeller- vagy salátalevelekkel díszítjük. Pirítós kíséretében előételként, italkorcsolyaként kínálhatjuk.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle a csípős paprikakrémet/chiliport, esetleg a Worcester-szószt elhagyjuk.

Tippek:

Készíthetjük bő vízzel leöblített babkonzervből is.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc
+ 12 óra áztatási idő

Energiatartalom:

232 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Uborka-
vitorlások

Burgundiai
rokfortos körte

Túrós zöldségtorta

Csirkés
Waldorf-saláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Zöldfűszeres
túrókrémlabdák

Lazacos-kaviáros
kanapék

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Sajtkrémes
mártogató

Húsos
lilahagymatorta

Camembert
sajtfalatkák

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: