2017. április 30.
Katalin, Kitti napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Bailey’s krém
pohárban

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 1 tasak mogyorókrémpor (főzés nélküli, kb. 70 g)
  • 1 tasak vaníliás krémpor (főzés nélküli, kb. 70 g)
  • 3+3 dl tej
  • 8 ek. whiskys-tejszínes likőr (pl. Bailey's) vagy brandy
  • 1+1 tasak (10+10 g) habfixáló
  • 2+2 dl tejszín
  • 1 tasak (10 g) vanillincukor
  • 15-20 csokoládé- vagy natúr kávészem
  • 8-12 csokoládés ostyarúd
  • 4 citromfű- vagy mentabóbita

1. A kétféle krémporból 3-3 dl tejjel, két külön edényben, a csomagoláson olvasható felhasználási javaslat szerint elkészítjük a kétféle krémet. A mogyorós krémben elkeverjük a likőrt/brandyt.

2. 1 tasak habfixálóval kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, kétharmadát a mogyorós-likőrös, egyharmadát pedig a vaníliás krémbe forgatjuk. Rétegesen 4 kisebb-tömzsi pohárba simítjuk a krémeket, folpackkal letakarjuk, és legalább 1 órára behűtjük.

3. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a maradék 1 tasak habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, dundi rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére, és kávészemekkel, csokoládés-mogyorós ostyarudakkal, citromfű- vagy mentabóbitákkal díszítjük.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, az alkoholt rum- vagy narancsaromával helyettesítjük.

Tippek:

– Főzés nélküli krémpor helyett készíthetjük 2 tasak hagyományos vaníliás pudingporból is, amelynek felét 40 g pirított, darált mogyoróval ízesítjük, a többi ugyanaz.
– Tartós kemény habot kapunk, ha növényi habalapból készítjük. Ezek némelyike eleve cukrozott – ezt vegyük figyelembe!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 1 óra hűlési idő

Energiatartalom:

569 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Fasírtmuffin

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Sajtkrémes falatkák

Avokádós
tonhalsaláta

Zeller-céklasaláta
diómártással

Ananászos csirkemell

Halszeletek almás
uborkamártásban

Csokoládés-
narancsos szív

Gombás-paradicsomos
bruschetta

Currys-csirkés
rizskorona
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: