Fotó: Hemző Károly

Bailey’s krém
pohárban

Hozzávalók 4 pohárhoz:

1. A kétféle krémporból 3-3 dl tejjel, két külön edényben, a csomagoláson olvasható felhasználási javaslat szerint elkészítjük a kétféle krémet. A mogyorós krémben elkeverjük a likőrt/brandyt.

2. 1 tasak habfixálóval kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, kétharmadát a mogyorós-likőrös, egyharmadát pedig a vaníliás krémbe forgatjuk. Rétegesen 4 kisebb-tömzsi pohárba simítjuk a krémeket, folpackkal letakarjuk, és legalább 1 órára behűtjük.

3. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a maradék 1 tasak habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, dundi rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére, és kávészemekkel, csokoládés-mogyorós ostyarudakkal, citromfű- vagy mentabóbitákkal díszítjük.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, az alkoholt rum- vagy narancsaromával helyettesítjük.

Tippek:

– Főzés nélküli krémpor helyett készíthetjük 2 tasak hagyományos vaníliás pudingporból is, amelynek felét 40 g pirított, darált mogyoróval ízesítjük, a többi ugyanaz.
– Tartós kemény habot kapunk, ha növényi habalapból készítjük. Ezek némelyike eleve cukrozott – ezt vegyük figyelembe!