2017. november 23.
Kelemen napja van

SÜTEMÉNYEK > Kevert tészták > Piskóták


Fotó: Hemző Károly

Gesztenyés
pogácsa

Hozzávalók 12 pogácsához:

  • 1 kész piskótatekercs (400 g)
  • 80 g sárgabaracklekvár
  • A krémhez:
  • 2 tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 250 g gesztenyepüré
  • 2-3 ek. rum
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. natúr, vágott pisztácia
  • néhány citromfűbóbita
  • Az öntethez:
  • 30 g kakaó
  • 30 g kristálycukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 ek. olaj

1. A piskótatekercset konyharuhán kihajtogatjuk, és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval a lehető legtöbb páros számú (legalább 24) korongot szúrunk ki belőle. A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, fémszűrőn áttörjük, nem túl vékonyan megkenjük vele a tésztakorongok tetejét, kissé szikkadni hagyjuk.

2. A krémhez forró vízfürdőbe állított habüstben/fémtálban sűrűre keverjük a tojássárgákat a porcukorral és vaníliás cukorral. Kivesszük a vízből, hozzákeverjük a gesztenyepürét és a rumot. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a masszába forgatjuk, majd sima csőrbetétes habzsákba (vagy lecsípett sarkú nejlonzacskóba) szedjük, és arányosan elosztva a korongok felére púpozzuk.

3. Lekvárral megkent oldalukkal felfelé a gesztenyekrém tetejére illesztjük-nyomkodjuk a korongok párját, lazán letakarjuk, és hűvös helyen legalább 2-3 órán át pihentetjük.

4. Az öntethez elkeverjük 2,5 dl hideg vízzel a kakaót, a cukrot és az étkezési keményítőt, mérsékelt tűzön 2-3 percig forraljuk, végül hozzáadjuk az olajat. A pogácsákat tálra rendezzük, gazdagon meglocsoljuk a forró öntettel, megszórjuk a pisztáciával, és citromfűvel díszítjük. Evőeszközként desszertvillát és -kanalat adunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 2-3 óra pihentetési idő

Energiatartalom:

273 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsos
kelkáposztaleves

Korhely
lencseleves

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Hideg
nektarinleves

Kelbimbós
gesztenyeleves

Bécsi
krumplisaláta

Zöldségleves májgaluskával

Tejszínes-gombás
galuska

Spárga tojásos
zöld morzsával

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Részeges
gesztenyekrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: