2019. március 20.
Klaudia napja van

SÜTEMÉNYEK > Kevert tészták > Piskóták


Fotó: Hemző Károly

Gesztenyés
pogácsa

Hozzávalók 12 pogácsához:

  • 1 kész piskótatekercs (400 g)
  • 80 g sárgabaracklekvár
  • A krémhez:
  • 2 tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 250 g gesztenyepüré
  • 2-3 ek. rum
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. natúr, vágott pisztácia
  • néhány citromfűbóbita
  • Az öntethez:
  • 30 g kakaó
  • 30 g kristálycukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 ek. olaj

1. A piskótatekercset konyharuhán kihajtogatjuk, és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval a lehető legtöbb páros számú (legalább 24) korongot szúrunk ki belőle. A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, fémszűrőn áttörjük, nem túl vékonyan megkenjük vele a tésztakorongok tetejét, kissé szikkadni hagyjuk.

2. A krémhez forró vízfürdőbe állított habüstben/fémtálban sűrűre keverjük a tojássárgákat a porcukorral és vaníliás cukorral. Kivesszük a vízből, hozzákeverjük a gesztenyepürét és a rumot. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a masszába forgatjuk, majd sima csőrbetétes habzsákba (vagy lecsípett sarkú nejlonzacskóba) szedjük, és arányosan elosztva a korongok felére púpozzuk.

3. Lekvárral megkent oldalukkal felfelé a gesztenyekrém tetejére illesztjük-nyomkodjuk a korongok párját, lazán letakarjuk, és hűvös helyen legalább 2-3 órán át pihentetjük.

4. Az öntethez elkeverjük 2,5 dl hideg vízzel a kakaót, a cukrot és az étkezési keményítőt, mérsékelt tűzön 2-3 percig forraljuk, végül hozzáadjuk az olajat. A pogácsákat tálra rendezzük, gazdagon meglocsoljuk a forró öntettel, megszórjuk a pisztáciával, és citromfűvel díszítjük. Evőeszközként desszertvillát és -kanalat adunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 2-3 óra pihentetési idő

Energiatartalom:

273 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Libacomb gesztenyével
és kelbimbóval

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Kelbimbós
gesztenyeleves

Részeges
gesztenyekrémleves

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Sonkás táska
és stangli

Tiroli szalonnás
zsemlegombóc

Húsos
kelkáposztaleves

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves

Tejszínes-gombás
galuska

Korhely
lencseleves

Diós-rumos
galuska
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: