2017. április 27.
Zita napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Májas csirkeszárnyak
bortésztában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 nagyobb csirkeszárny (kb. 1 kg)
  • 1 ek. szárnyasfűszer-keverék
  • 6 nagyobb csirkemáj (szív nélkül)
  • só, bors
  • 3 tojás
  • 200 g finomliszt
  • 1 kk. Worcester-szósz
  • 2 dl száraz fehérbor
  • olaj a sütéshez
  • 6 alma
  • 30 g vaj/margarin
  • néhány zsálya- vagy zöldfűszerlevél
  • 1 citrom

1. A csirkeszárnyakat megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A májakat letisztogatjuk, kettéválasztjuk, minden szárny középső harmadára 1-1 májdarabot fektetünk. A szárnyvégeket a szárnytő alá hajtjuk, és fogvájóval megtűzzük.

2. A bortésztához 1 csipet sóval kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Mélyebb tálban összedolgozzuk a lisztet, a tojások sárgáját, kevés őrölt borsot, a Worcester-szószt, apránként a bort, és lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Egyenként megmártjuk benne a csirkeszárnyakat, lecsepegtetjük, bő olajban, mérsékelt tűzön, fedő nélkül mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírkendőre szedjük, 80-100 °C-os sütőben melegen tartjuk.

3. Az almákat megmossuk, magházukat kiszúrjuk, 1 cm-es karikákra szeljük, és megsütjük a vajban/margarinban.

4. A maradék bortésztát ásványvízzel kissé felhígítjuk, vastag palacsintákat sütünk belőle, kétujjnyi széles csíkokra vágjuk őket, és nagyobb tálra terítjük. Tetejükre rendezzük a csirkeszárnyakat és az alma egy részét, végül zsálya- vagy egyéb zöldfűszerlevelekkel és félbevágott citromkarikákkal díszítjük. A maradék almát külön tányéron kínáljuk. Burgonyapüré illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

583 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csirkés
Waldorf-saláta

Orosz
csirkehússaláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Körtés-diós
zellersaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Tatárbifsztek

Ráksaláta
narancskehelyben

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Ringlis
töltött tojás

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Pecsenyelibamáj-
pástétom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: