2017. április 28.
Valéria napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Elendel

Mortadellás-
rukolás omlett

Hozzávalók 4 személyre:

  • 120 g rukola
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 g olajos, aszalt paradicsom
  • 8 tojás
  • 2-3 ek. tejföl vagy joghurt
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 4 szelet mortadella (olasz óriásfelvágott)
  • 4-6 koktélparadicsom

1. A rukolát megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, hosszú-vastag szárait eltávolítjuk, 2-3 nagy csipet kivételével 5-6 cm-es darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, leveleit lecsipkedjük, felaprózzuk. Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt felkarikázzuk. Az aszalt paradicsomot kiemeljük az olajból, alaposan lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra szeljük.

2. A tojásokat megmossuk, egyenként felütjük, tálkába csúsztatjuk. Habverővel hozzákeverjük a tejfölt/joghurtot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.

3. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne az újhagymát és az áttört fokhagymát, majd beleforgatjuk az aszalt paradicsomot, a petrezselymet és a rukolát. Ráöntjük a tojást, aztán lefedjük, és szelíd tűzön 10 percig puffasztjuk-sütjük (nem keverjük és nem fordítjuk meg!).

4. Az omlettet nagyobb, lapos tálra csúsztatjuk, a tölcsérszerűen fodrosra összetekert mortadellaszeletekkel, a felezett koktélparadicsomokkal és a félretett friss rukolával gazdagítva azonnal tálaljuk. Negyedekre vágva, friss kenyér, péksütemény társaságában kínáljuk. Nagy tál vegyes-leveles tavaszi salátát adhatunk mellé.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, rozé vagy sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc

Energiatartalom:

320 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sárgarépás-
tojásos szendvics

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Spenótos
palacsintatorta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Lazacos-rukolás
omlett

Spenótkrémmel
töltött tojás

Pesztós-sonkás
omlettfalatkák

Gombás-paradicsomos
bruschetta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: