2017. június 27.
László napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Elendel

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g savanyú káposzta
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g főtt, füstölt sonka szeletben
  • 100 g cheddar vagy füstölt sajt
  • 100 g gouda vagy edami sajt
  • 40 g tisztított mogyoró
  • só, bors
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 5-6 zsenge levél fejes saláta
  • 1 közepes piros alma
  • 2 ek. citromlé
  • 3 pohár natúr krémjoghurt (125 g/pohár)
  • 3-4 ek. majonéz
  • néhány petrezselyem- és citromfűbóbita

1. A káposztát szűrőtálban, bő vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, kevés zöldjével együtt, kissé rézsútosan felkarikázzuk. A sonkát 4-5 cm-es csíkokra, a kétféle sajtot a sonkához hasonló hosszúságú, 5 mm-es rudakra daraboljuk. A hámozatlan mogyorót durvára vágjuk, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen.

2. A fenti hozzávalókat (a mogyoró kivételével) keverőtálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összekeverjük, letakarjuk. A salátaleveleket megmossuk, kicentrifugázzuk/konyharuhával szárazra lapogatjuk. Az almát leöblítjük, hámozatlanul félbe, majd negyedbe vágjuk, magházát kiemeljük, vékonyan felszeleteljük, és azonnal beleforgatjuk a citromlébe, hogy meg ne barnuljon.

3. Az öntethez a joghurtot csinos tálkába szedjük, összekeverjük a majonézzel, kevés sóval és borssal.

4. Tálalás előtt a salátaleveleket és az almát nagyobb, lapos tál szegélyére rendezzük. A káposztasalátát lazán átkeverjük, a tál közepére halmozzuk és megszórjuk a mogyoróval. Tetejét almagerezddel, petrezselyem- és citromfűbóbitákkkal díszítjük, de az öntettel, a szépség kedvéért, csak az asztalnál keverjük össze. Sokmagos kenyér/péksütemény illik hozzá.

Tippek:

Az öntethez 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, finomra vágott petrezselymet is adhatunk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

372 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Tarka
krumplisaláta

Waldorf-saláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Karalábé-retek-
rucola saláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Gazdag rizssaláta
tojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: