2017. december 12.
Gabriella napja van

LEVESEK > Krémlevesek

Tartalmas, melengető, rendkívül ízletes leves, amely állagát tekintve
már-már főzeléknek mondható – ha „vékonyabban” szeretjük, kevés
vízzel vagy tejjel hígíthatjuk.


Fotó: Elendel

Amerikai
krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 600 g krumpli
  • 1 kisebb, piros húsú paprika
  • 8-10 szelet bacon vagy húsos szalonna (150 g)
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • 100 g vörös kidney bab (konzerv)
  • 100 g morzsolt csemegekukorica (konzerv)
  • 1 dl tejszín
  • só, őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 4 szál friss vagy 1/2 kk. szárított majoránna

1. A hagymát, a krumplit és a paprikát megtisztítjuk, a hagymát vastagabb félkarikákra, a krumplit nagyobb kockákra, a paprikát vékony csíkokra aprózzuk (néhányat félreteszünk a díszítéshez). A szalonnaszeleteket 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

2. Nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a szalonnát, pirosra-ropogósra sütjük, majd papírkendőre terítjük. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, meghintjük az ételízesítővel, hozzáadjuk a krumplit és a babérlevelet, felöntjük 1 liter vízzel, és mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt puhára főzzük (20 perc).

3. Bő vízzel leöblítjük a babot és a kukoricát, jól lecsepegtetjük. A majoránnát megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, 4 bóbita kivételével finomra aprítjuk.

4. Lehúzzuk a tűzről a krumplit, a babérlevelet kidobjuk, majd a főzőlével együtt péppé turmixoljuk. Hozzákeverjük a tejszínt, a babot, a kukoricát, a paprikát és a majoránnát (esetleg kevés chilipaprikát), visszatesszük a tűzre, ízlés szerint sóval, borssal, 1 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és még egyszer felforraljuk (ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígítjuk). Tálaláskor a sült szalonnával, a félretett paprikával és majoránnával vidámítjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

268 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Csirkés
Waldorf-saláta

Babos
sütőtökkrémleves

Cézár-saláta
paradicsommal

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Avokádó-tőkehalmáj
saláta

Padlizsánkrémleves

Waldorf-saláta

Avokádókrém
paprikaladikban

Gyömbéres
sütőtökleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: