2017. december 11.
Árpád napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal

A húsoknak különleges zamatot ad, ha párolásukhoz alkoholt is használunk. Ezt az aprópecsenyét kivételesen a sör teszi még ízletesebbé, amelyet így még a didergős télben is élvezhetünk.


Fotó: Elendel

Sörös
aprópecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 hosszabb szál szárzeller
  • 1 közepes piros húsú paprika
  • 800 g sertéslapocka
  • 2-3 ek. finomliszt
  • 2+4 ek. olaj
  • 20 g vaj/margarin
  • 5-6 zsályalevél
  • 2 dl világos sör
  • só, bors
  • 1-2 dl húsleves (kockából)
  • 8 közepes krumpli

1. A hagymát, a szárzellert és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát finomra, a szárzellert és a paprikát nem túl vékony karikákra-szeletekre vágjuk. A húst leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, kb. 3x3 cm-es kockákra daraboljuk, és mélyebb porcelán/üvegtálba tesszük. Meghintjük a liszttel, alaposan összekeverjük.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, beleolvasztjuk a vajat/margarint, rádobjuk a hagymát, és kissé megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szárzellert és a paprikát, élénk tűzön csak addig forgatjuk-keverjük, amíg a paprika kissé összeesik.

3. Szűrőlapáttal kiemeljük a serpenyőből a zöldséget, a zsiradékba dobjuk a leöblített zsályaleveleket. majd a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a sörrel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára pároljuk (kb. 45 perc) – ha túlságosan elfőné a levét, kevés húslevessel pótoljuk.

4. Miközben a hús puhul, a körethez a krumplikat alaposan megsikáljuk, és sós vízben, héjában megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hasábokra vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék 4 ek. olajat, beleforgatjuk a krumplit, és aranysárgára sütjük. Csak a végén sózzuk, nem túl mély tálba csúsztatjuk, és a külön tálba szedett hús mellé azon melegében tálaljuk.

Változatok:

− Sertéshús helyett felkockázott csirke- vagy pulykamellből is készíthetjük.
− Sült krumpli helyett burgonyapürével, polentával, párolt, petrezselymes rizzsel is kínálhatjuk.

Italajánlat:

Sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

450 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Illatos hússal
töltött cukkini

Tökmagos-
sajtos stangli

Sajtos-sonkás
papucs

Majonézes
kínaikel-saláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Krumplisaláta
túrókrémmel

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Szerencsegomba
tojásból

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Karalábé-retek-
alma saláta

Sonkás és
sajtos roló
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: