2018. szeptember 18.
Diána napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Citromos-narancsos
joghurtkrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 1 (bio)citrom
  • 4 doboz natúr joghurt (125 g/doboz)
  • 50 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 babapiskóta
  • 8 ek. narancs- vagy citromlikőr (triple sec/limoncello)
  • 200 g narancsdzsem
  • néhány menta- vagy citromfűlevél

1. Beáztatjuk a zselatint 5 dl hideg vízbe. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük. A joghurtot keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját, végül felöntjük a citrom átszűrt levével, és összekeverjük.

2. A zselatint kinyomodjuk, lábaskába tesszük, szelíd tűzön felolvasztjuk, hozzáadunk egyenként 2-3 ek. joghurtot, és erőteljes-gyors mozdulatokkal a joghurt egészéhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd több részletben, lazán beleforgatjuk a joghurtkrémbe.

3. A babapiskótákat apró darabokra tördeljük, és 4 szépséges kehely aljára szórjuk. Meglocsoljuk 2-2 ek. likőrrel, tetejükre simítunk 1-1 ek. naracsdzsemet, végül a krémet. Fóliával gondosan letakarjuk, tálalásig (legalább 2 órára) betesszük a hűtőszekrénybe.

4. Tálalás előtt kissé meglangyosítjuk a maradék naracsdzsemet, arányosan elosztva a krém tetejére-közepére simítjuk, és menta-/citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában tejszínhabot adhatunk hozzá.

Tippek:

Ha jól behűtött, biztosan keményre felverhető növényi tejszínalapból készítjük a habot, akár el is hagyhatjuk a zselatint.

Változatok:

− Készíthetjük fele joghurtból, fele ricottából vagy krémtehéntúróból is
− Narancs- helyett egyéb karakteres gyümölcsdzsemmel (eper, sárgabarack, erdei gyümölcsök) is finom.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

390 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsán
tükörtojással

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Téli
vitaminsaláta

Mediterrán saláta

Grépfrút-dió-
póré saláta

Narancsos-sajtos
céklasaláta

Narancsos
Pavlova-torta

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Görög saláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: