2017. november 23.
Kelemen napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Emeletes
szendvicsfalatkák

Hozzávalók 36 darabhoz:

  • 100 g lágy vaj/margarin
  • 100 g tejszínes krémsajt
  • 1 ek. ketchup
  • chilipor
  • só, bors
  • 100 g zöldfűszeres sajtkrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 6 nagy szelet napraforgómagos, „nehéz” német rozskenyér (500 g)
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 30 g kígyóuborka
  • néhány zeller- vagy petrezselyemlevél

1. A vajat/margarint habosra keverjük. Felét a tejszínes sajtkrémhez adjuk, és a ketchuppal, 1-2 csipet chiliporral, valamint sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A maradék vajat/margarint összekeverjük a zöldfűszeres sajtkrémmel, az áttört fokhagymával, a mustárral, ízlés szerint sóval és jócskán frissen őrölt borssal.

2. Két kenyérszeletet vastagon megkenünk a rózsaszín krémmel, másik kettőt a zölddel, majd 1-1 rózsaszín és zöld krémeset egymásra illesztünk-nyomkodunk, végül befedjük őket 1-1 „csupasz” kenyérszelettel (2 db háromszeletes hasábot kapunk). Fóliával letakarjuk, és 5 órára/egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe.

3. Tálalás előtt a hasábokat vékonyan, egyenletesen körbevágjuk, majd mindkettőt 3 vízszíntes és 6 függőleges szeletre, azaz 18 falatnyi téglatestre vágjuk. A paprikát és az uborkát apró rombuszokra szeljük, fogvájóval átszúrjuk, és a falatkák tetejére tűzzük. Csinosan tálra rendezzük őket, a tányér szegélyét pedig zeller- vagy petrezselyemlevélkékkel díszítjük. Külön tálkákban fűszeres olívabogyót, paprika- és uborkacsíkokat, szárzellerdarabkákat kínálhatunk mellé.

Tippek:

Télidőben jobbára készen vásárolt zöldfűszeres sajtkrémet használunk, de amikor szezonjuk engedi, érdemes finomra felaprózott, friss zöldfűszereket használni (bazsalikom, snidling, petrezselyem, zellerzöldje, majoránna, citromfű stb.), amelyeket natúr krémsajttal dolgozunk össze.

Változatok:

Nagyon finom a spenótos változat is: a natúr krémsajt súlyával azonos mennyiségű spenótot éppen csak megfonnyasztunk, lehűtjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, finomra, de nem túl pépesre vágjuk, és megemeljük a sajtkrémhez adott fokhagyma, valamint bors mennyiségét.

Italajánlat:

Félszáraz borok, pezsgő, sör, aperitífek

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 5 óra hűlési idő

Energiatartalom:

61 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fasírtmuffin

Sajtos-sonkás
papucs

Krémsajtos-
olívás papucs

Túrós-medvehagymás
pogácsa és stangli

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Avokádókrém
paprikaladikban

Túrós zöldségtorta

Zöldséges rétes

Spenótos papucs

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Sonkás és
sajtos roló

Zöldborsós-
sonkás muffin
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: