2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Zöldborsós-zöldséges
pulykagulyásleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g felső pulykacombfilé
  • 1 paradicsom
  • 1 közepes hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 szál szárzeller
  • 200 g sárgarépa
  • 1/2 zsenge karalábé
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika
  • 100 g burgonya
  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 250 g zöldborsó (mélyhűtött)
  • só, bors
  • 1 ek. rizsliszt
  • 100 g tejföl
  • 4-5 szál petrezselyem

1. A húst leöblítjük, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket (a burgonya kivételével) megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot meghámozzuk, felaprózzuk. A hagymát finomra, a zöldpaprikát, a szárzellert és a sárgarépát vékony karikákra, a karalábét apró kockákra vágjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, beleforgatjuk a húst, élénk tűzön fehéredésig pirítjuk. Rádobjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzákeverjük a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében 20 percig pároljuk.

3. Közben megtisztítjuk a burgonyát, apróra felkockázzuk.  Felöntjük a húst 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, és felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és (fagyos állapotban) a zöldborsót, majd mérsékelt tűzön, félig lefedve az egészet puhára főzzük (további 15-20 perc), csak a végén sózzuk, borsozzuk.

4. Elkeverjük a rizslisztet a tejfölben, 1 dl hideg vízzel felhígítjuk, behabarjuk vele a levest, és 2-3 percig fedő nélkül forraljuk. Tálaláskor a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, belekeverjük a levesbe. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.

Változatok:

Készíthetjük:
− maradék marha-/sertés- vagy csirkepörköltből is;
− zöldborsó helyett főtt fehér babbal is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

365 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mediterrán krumplisaláta

Húsos sütőtök-
brokkoli leves

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Majonézes
kínaikel-saláta

Tonhalas
krumplisaláta

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Tárkonyos-húsos
sütőtökleves

Kolumbusz-saláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: