2017. június 25.
Vilmos napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Brokkolis-karfiolos
csirkeszárnyleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 csirkeszárny (600-700 g)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10-15 szem feketebors
  • 1 kk. sáfrányos szeklice
  • 1/4 cseresznyepaprika
  • 1 kis babérlevél
  • 2 közepes sárgarépa
  • 300-300 g tisztított/mélyhűtött brokkoli és karfiol
  • 3-4 szál petrezselyem

1. A csirkeszárnyakat gondosan letisztítogatjuk, megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük 1,5 dl hideg vízzel, felforraljuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymagerezdeket, a borsot, a sáfrányos szeklicét, valamint a cseresznyepaprikát teatojásba zárjuk, és a levesbe merítjük. Kissé megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és a hagymát egészben, majd félig lefedve, lassú, gyöngyöző forralással 25 percig főzzük.

2. A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk. A karfiolt és a brokkolit kisebb rózsákra bontjuk, aztán (ha mélyhűtöttek, fagyos állapotban) a sárgarépával együtt a forrdogáló leveshez adjuk, és az egészet puhára főzzük (15-20 perc).

3. Eltávolítjuk a levesből a hagymát, a babérlevelet és a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, mély tálba szedjük, tetejét meghintjük a finomra vágott petrezselyemlevélkékkel, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

– Ha tartalmasabban szeretjük, a főzési idő vége előtt 10-15 perccel 80-100 g aprótésztát (eperlevél, csigatészta, cérnametélt stb.) vagy hosszú szemű rizst is főzhetünk a levesbe.
– Kevés frissen reszelt parmezán sajtot is kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

235 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-zöldséges
heringsaláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Diós-hagymás
céklasaláta

Waldorf-saláta

Téli minestrone
csicseriborsóval

Tárkonyos-húsos
sütőtökleves

Húsos sütőtök-
brokkoli leves

Gombás-zöldséges
karalábéleves

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: