2017. augusztus 18.
Ilona napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei


Fotó: Hemző Károly

Citromos halfilé
mandulás spenóttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 sovány, szálkamentes édesvízi vagy tengeri halfilé (200 g/db)
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 800 g spenót
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 2 ek. gyalult mandula
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 4-6 gerezd fokhagyma

1. A halszeleteket leöblítjük, bőrös oldalukat a gerincvonalra merőlegesen sűrűn bemetsszük, azaz beirdaljuk. Meghintjük sóval, meglocsoljuk 1/2 citrom átszűrt levével, majd letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.

2. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és csak annyi vízzel amennyi a leveleken marad, nagyobb edényben, fedő alatt megfonnyasztjuk, leszűrjük. A paprikát megmossuk, vékonyan felkarikázzuk.

3. Megpirítjuk a vajban/margarinban a mandulát, szűrőkanállal kiszedjük. Átforrósítjuk a zsiradékban a spenótot, tányérra emeljük, melegen tartjuk. A zsiradékba forgatjuk a paprikát, és élénk tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk.

4. Rózsaszínűre sütjük az olívaolajban a fokhagymát (vigyázat, ha megég, keserű lesz tőle az étel!), beletesszük a szárazra törölt halszeleteket, meghintjük frissen őrölt borssal, és mérsékelt tűzön mindkét oldalukat pirosra sütjük (3+3 perc). Tálra rendezzük őket, melléjük szedjük a párolt spenótot és a paprikát, meghintjük a mandulával, végül a maradék citromból szelt vékony karikákkal díszítjük, azonnal-frissen tálaljuk. Párolt barnarizs, petrezselymes burgonya, szerecsendióval illatosított burgonyapüré illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag
tavaszi saláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Halszeletek almás
uborkamártásban

Halfilé
mandulás morzsában

Spenótos-
lazacos gnocchi

Mediterrán halfilé

Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos-
tojásos rétes

Halrudak sárgarépás
mustármártásban
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: