2017. október 19.
Nándor napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Penne paradicsomos
gombaraguval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g barna sampinyon gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 felezett, aszalt paradicsom (olajban)
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 doboz konzerv darabolt paradicsom (400 g)
  • 1/2 (bio)citrom
  • 1 babérlevél
  • 1/4 kk. provence-i fűszerkeverék
  • só, bors
  • 1/2-1 kk. kristálycukor
  • 400 g penne (tollhegytészta)
  • néhány oregánó- vagy bazsalikombóbita

1. A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát és a lecsepegtetett aszalt paradicsomot apróra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk az olívaolajban a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a gombát, néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a paradicsompürét, a paradicsomot levével együtt, a citrom reszelt héját és átszűrt levét, a babérlevelet, a fűszerkeveréket, egy kevés sót, néhány tekerésnyi frissen őrölt borsot, és mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt sűrűre főzzük. Ízlés szerint édesítjük, végül kidobjuk belőle a babérlevelet.

3. Miközben a mártás készül, 4 liter enyhén sós, lobogva forró vízbe dobjuk a tésztát, a csomagoláson javasolt ideig főzzük, aztán leszűrjük, kissé lerázzuk róla a vizet, és egyenesen a mártásba csúsztatjuk. Két favillával lazán összekeverjük, tetejét megszórjuk néhány oregánó- vagy bazsalikombóbitával, és azonnal tálaljuk. Külön tálkában frissen reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot (pecorino) kínálunk hozzá.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

475 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Olasz tésztasaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Fokhagymás-csípős
penne rákkal

Krémsajtos-
olívás papucs

Túrós zöldségtorta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tésztával töltött
padlizsán

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Spenótos
omlett-tekercs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: