2018. június 20.
Rafael napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Gyümölcssaláták, kompótok

A világ legegyszerűbb és talán legfinomabb gyümölcssalátája, amelynek igazi báját a friss gyümölcsök illata és zamata adja meg. A tejszínes joghurtkrém valóban csak hab a... salátán.


Fotó: Hemző Károly

Eper-kivi-
ananász saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 (bio)citrom
  • 200 g natúr joghurt
  • 50 g porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak (10 g) habfixáló
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 400 g eper
  • 3 ek. méz
  • 1/2 dl mandula- vagy narancslikőr (pl. Amaretto vagy triple sec)
  • 4 kivi
  • 1 kisebb ananász
  • 1 kk. reszelt csokoládé vagy kakaópor
  • 1 citromfűbóbita

1. A citromot alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. Eldolgozunk a joghurtban 50 g porcukrot, 2 ek. citromlét és a reszelt citromhéjat. Kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval összekevert vaníliás cukorral, majd lazán-kíméletesen a joghurtba forgatjuk, letakarjuk, tálalásig hidegen tartjuk.

3. Az epret megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, megtisztítjuk, vékony gerezdekre szeljük, hozzáadjuk a maradék citromlét, a mézet és a likőrt, lefedjük, behűtjük. A kiviket meghámozzuk és felkarikázzuk. Az ananászt megtisztítjuk, elnegyedeljük, fás torzsáját kivágjuk, húsát kiemeljük a héjbölcsőből, felszeleteljük, mindkettőt a hűtőbe tesszük.

4. Tálalás előtt nagyobb tálra csinosítjuk a gyümölcsöket. Hideg vízbe mártogatott evőkanállal 3-4 nagy galuskát kanyarítunk-szaggatunk ki a habból, a gyümölcstál közepére ültetjük-ejtjük, megszórjuk reszelt csokoládéval/kakaóporral, és citromfűbóbitával díszítjük. A maradék habot külön tálban kínáljuk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

358 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fetás-diós
padlizsánkrém

Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta

Görög zöldbableves
feta sajttal

Epres
Pavlova-torta

Grillmártások

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Gazdag rizssaláta
tojással

Görög saláta

Tarka saláta
kertifűöntettel

Mediterrán halfilé

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Mediterrán
húsos salátatál
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: