2017. augusztus 18.
Ilona napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Spenótkrémleves
tojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g spenót
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g burgonya
  • 1 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1,5 dl+4 kk. tejszín
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • só, bors
  • őrölt szerecsendió
  • 4 tojás
  • néhány majoránna vagy petrezselyemlevél

1. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük. Az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, az újhagymát (kevés zöldjével együtt) vékonyan felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, és csak annyi vízzel, amennyi mosáskor a leveleken maradt, fedő alatt 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, belemorzsoljuk a leveskockákat, felöntjük 1 liter vízzel, egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük (25 perc)

3. Hozzáadunk 1,5 dl tejszínt, botmixerrel az egészet finom péppé turmixoljuk, majd elkeverjük a 4-5 ek. hideg vízben feloldott étkezési keményítővel, és felforraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.

4. A tojásokat sós vízben, a forrástól számított 5 percig főzzük, hideg vízbe merítve langyosra lehűtjük, majd óvatosan meghámozzuk, és kettévágjuk. A forró levest mélytányérokba szedjük, tetejükre helyezzük a fél tojásokat, végül 1-1 kk. tejszínnel cirmosítjuk, és majoránna- vagy petrezselyemlevélkékkel díszítve mihamarabb tálaljuk

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

298 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sárgarépa-krémleves
spenótgaluskával

Spenótos-
lazacos gnocchi

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Tonhalas
krumplisaláta

Tavaszi
zöld leves

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Lencsés-
spenótos rizottó

Spenótos
palacsintatorta

Krémsajtos-
olívás papucs

Tejszínes
cukkinikrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: