2017. augusztus 19.
Huba napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Pudingok és zselék


Fotó: Hemző Károly

Mokkapuding

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 2 tasak tejszínes pudingpor
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1+1 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2+8 dl tej
  • 4 csapott ek. kávégranulátum
  • 5 nagy ek. kávélikőr vagy rum
  • 1 tasak habfixáló
  • 2,5 dl tejszín
  • 20-24 csokoládés kávészem
  • 4 szem eper
  • néhány kisebb citromfűlevél

1. A pudingport, a cukrot és 1 tasak vaníliás cukrot habüstben simára keverünk 2 dl hideg tejjel. A maradék 8 dl tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a kávégranulátumot, vékony sugárban a pudingos keverékhez adjuk, és gőz fölött, habverővel folyamatosan keverve besűrítjük.

2. Lehúzzuk a tűzről a krémet, beledolgozzuk a kávélikőrt/rumot, jéghideg vízfürdőbe állítjuk, gyakran megkeverve langyosra hűtjük. Arányosan elosztva 4 szemrevaló talpas pohárba/kehelybe vagy üvegtálkába szedjük, tetejét elsimítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Folpackkal letakarjuk, és legalább 2-3 órára behűtjük.

3. Tálalás előtt a maradék 1 tasak vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, majd csillagcsőrös habzsákba szedjük, és dundi rózsákat nyomunk belőle a puding tetejére. Csokoládé-kávészemekkel (ezek híján drazséval, színes csokoládépasztillával vagy néhány csipet kakaóporral, nescaféval, illetve őrölt fahéjjal), félbevágott eperrel és citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk. Egyszerű, olcsó, elronthatatlan!

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, a kávélikőrt/rumot rumaromával helyettesítjük, és koffeinmentes kávégranulátumot használunk!

Megjegyzések:

Ha főétel után, desszertként kínáljuk, érdemes kisebb poharakban, fél adagokat kínálni, mert meglehetősen „tömény” – ez esetben a fenti mennyiség 6-8 személyre elegendő.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2-3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

519 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Sonkás-uborkás
krumplisaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Sajtkrémmel töltött
zellerszárak

Gazdag rizssaláta
tojással

Bazsalikomos-
paprikás pulykatekercs

Spenótkrémmel
töltött tojás

Krémsajtos-
olívás papucs

Sárgarépás-
tojásos szendvics
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: