2017. október 17.
Hedvig napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Málnás
tiramisùhasáb

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 500 g mascarpone
  • 100+100 g porcukor
  • 10 g vanillincukor
  • 4 tojássárgája
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 2,5 dl édes vermut (pl. Martini bianco)
  • 27 db babapiskóta
  • 500 g málna
  • 3 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 2 ek. reszelt étcsokoládé
  • néhány kisebb mentalevél
A
B
C
D
E
F

1. A mascarpónét kikeverjük 100 g porcukorral. A maradék 100 g porcukrot és a vaníliás cukrot fehér-habosodásig keverjük a tojássárgákkal (a fehérjéket egyéb célra elhasználjuk). Hozzáadjuk a fahéjat, majd kanalanként, elektromos habverővel beledolgozzuk a mascarpónéba (A).

2. Kibélelünk folpackkal egy 1,2 liter űrtartalmú őzgerincformát. A babapiskótákat kettesével-hármasával beleforgatjuk a Martiniba, 9 darabot hosszában lerakunk a forma aljára, tetejére simítjuk a krém felét. A málnából félretesszük a legszebb 12 szemet, a többinek a felét sűrűn a krémbe nyomkodjuk. Aztán még egy sor Martiniba forgatott babapiskóta (B), a maradék krém (C) és málna, végül a maradék Martiniba forgatott babapiskóta következik.

3. Kissé lenyomkodjuk a rakottas tetejét, visszahajtjuk a tetejére a folpackot, és legalább 4 órára (még jobb, ha egy éjszakára) hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt kihajtjuk a forma tetején a folpackot, a hasábot hosszúkás tálra borítjuk, leemeljük a tetejéről a formát (D), lehántjuk a folpackot.

5. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és 3 dundi csíkot-girlandot nyomunk a sütemény tetejére (E). Megszórjuk a reszelt csokoládéval (F), végül a félretett 12 szem málnával és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk. Csak az asztalnál szeleteljük.

Megjegyzések:

tiramisù szó helyes kiejtése: tíramiszu

Italajánlat:

Pezsgő, desszertbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

435 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Túrós zöldségtorta

Fasírtmuffin

Krémsajtos-
olívás papucs

Zöldséges rétes

Tonhalas
krumplisaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Spenótos-
tojásos rétes

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Spenótkrémmel
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: