2017. december 13.
Luca napja van

FŐZELÉKEK


Fotó: Hemző Károly

Karalábé-retek
főzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagy csokor retek
  • 3 zsenge karalábé (600 g)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 6-8 szál újhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • só, bors
  • 200 g tejföl
  • 4 ek. rizsliszt

1. A retekszemeket a friss-harsogó levelekkel együtt alaposan megmossuk, a leveleket leválasztjuk a szárakról, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk (kellemesen csípős-mustáros ízűek). A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, majd a retekkel együtt 2x2 cm-es kockákra aprózzuk (2 szem retket félreteszünk a díszítéshez). A petrezselymet leöblítjük, néhány bóbitát félreteszünk, a többit finomra vágjuk.

2. Az újhagymát megtisztítjuk, 8-10 cm-es zöldjével együtt felaprózzuk, és megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a retekleveleket és a petrezselyem felét, aztán a retket és a karalábét, élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk. Belemorzsoljuk a leveskockákat, felöntjük 1,2 liter vízzel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, ügyelve arra, hogy ne essen szét a zöldség, puhára főzzük (15 perc).

3. Simára keverjük a tejfölben a rizslisztet, 2 merőkanál főzőlével hígítjuk, aztán a retek-karalábé együtteshez adjuk, és 2-3 percig forraljuk-sűrítjük. Utánasózzuk, frissen őrölt borssal és a maradék petrezselyemmel ízesítjük. A félretett retekszemeket felkarikázzuk, vékony csíkokra vágjuk, a főzelék tetejére szórjuk, és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Tippek:

Sült virsli, csirkefasírt, fokhagymás sült hús illik hozzá, de ha hígabbra készítjük (kevesebb rizsliszttel), remek leves válik belőle.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

298 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krumplisaláta
túrókrémmel

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Uborka-
vitorlások

Karalábé-retek-
alma saláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Karalábé-retek-
rucola saláta

Sajtkrémes
mártogató

Sajtos reteksaláta

Gazdag
tavaszi saláta

Spenótos
omlett-tekercs

Mimóza
tojássaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: