2017. április 28.
Valéria napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Kivis
joghurtkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 tasak/6 lap zselatin (10 g)
  • 150 g tehéntúró
  • 350 g natúr joghurt
  • 90 g+1 ek. porcukor
  • 1 tasak (10 g) vanillincukor
  • 1 narancs
  • 1/2 dl narancslikőr
  • 2 dl tejszín
  • 6 kivi
  • 1/2 citrom leve
  • 2 felezett őszibarack (konzerv)
  • 4 koktélcseresznye
  • 4 citromfű- vagy mentabóbita

1. Beáztatjuk a zselatint 1/2 dl (a zselatinlapokat 6-8 dl) hideg vízbe. A túrót, a joghurtot, 90 g porcukrot, a vaníliás cukrot, az alaposan megmosott narancs reszelt héját és átszűrt levét botmixerrel péppé pörgetjük. A likőrt a zselatinhoz adjuk (a zselatinlapokat előzőleg jól kinyomkodjuk), szelíd tűzőn éppen csak felolvasztjuk, aztán elkeverjük 1 és még 1 kis merőkanál krémmel, végül a joghurt egészéhez adjuk, és gyakran megkeverve kihűtjük.

2. A tejszínt kemény habbá verjük, és kíméletesen beleforgatjuk a krémbe. Hideg vízzel kiöblítünk 4 db  kb. 2 dl-es pudingformát (vagy kávéscsészét, alutálkát), belesimítjuk a krémet, és 3 órára betesszük a hűtőbe (1 óra múlva lazán, de gondosan letakarjuk).

3. A kiviket meghámozuk, apróra felkockázzuk, összekeverjük a citromlével és 1 ek. porcukorral, majd lefedjük, és 1 órán át érleljük. Az őszibarackokat lecsepegtetjük, félbevágjuk, legyezőszerűen bevagdossuk.

4. Tálalás előtt késheggyel fellazítjuk a krémet a formák belső peremén, néhány pillanatra forró vízbe mártjuk őket, tartalmukat 4 kistányérra borítjuk. Köréjük szedjük a kivit, tetejükre terítjük az őszibaracklegyezőket, koktélcseresznyével és citromfű-/mentabóbitával díszítjük. Öntetként tojáslikőrt kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

451 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Karalábé-retek-
rucola saláta

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Spenótos pulykarolád

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Sonkakrémes
töltött tojás

Spenótos-
tojásos rétes

Ringlis
töltött tojás

Padlizsán
tükörtojással

Túrós zöldségtorta

Mimóza
tojássaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: