2018. szeptember 24.
Gellért napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Avokádókrém
paprikaladikban
Eredeti neve: Guacamole

Hozzávalók 8 csónakhoz:

  • 1 nagy paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csípős zöldpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 (bio)citrom vagy zöldcitrom (lime)
  • 2 érett avokádó
  • só, bors
  • 1-1 piros és zöld húsú paprika
  • 8-10 szál snidling

1. A paradicsomot 2 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magjait és levét eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. Az újhagymákat megtisztítjuk, 10-12 cm-es zöldjükkel együtt vékony karikákra szeljük. A csípős paprikát hosszában félbevágjuk, magjait-ereit a kívánt csípősség mértékében kiemeljük, illetve megtartjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük.

2. Az avokádókat megmossuk, középen, hosszanti irányban kettévágjuk, magjukat kiemeljük. Evőkanállal kivájjuk a héjakból az avokádóhúst, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljon, majd villával finom péppé törjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a hagymát, (1 kk. kivételével) a csípős paprikát, a reszelt citromhéjat, a petrezselymet, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.

3. A színes paprikákat megmossuk, elnegyedeljük, csumájukat, ereiket-magjaikat eltávolítjuk. Arányosan elosztva megtöltjük őket az avokádókrémmel, tetejüket piros paprikakockákkal, illetve snidlingel díszítjük, és lapos tálra rendezzük. A tál közepére szórjuk a félretett csípős paprikakockákat, és paradicsomhéjból csavart rózsával, petrezselyemlevélkével díszítjük. Kukoricachipsszel, kiflikarikákkal italkorcsolyaként kínáljuk.

Fontos:

Ügyeljünk arra, hogy a feldolgozásra kerülő avokádók teljesen érettek, tapintásra rugalmasan puhák legyenek. Legbiztosabb módszer, ha eleve kemény avokádókat vásárolunk, és 2-4 nap alatt saját konyhánkban hagyjuk megérni – a túlérett avokádó sem jó, mert nemcsak az állaga, az íze is megváltozik!

Tippek:

Ezt a mexikói eredetű, enyhén csípős krémet − jól záródó dobozban − 1-2 napig eltarthatjuk a hűtőszekrényben; a mélyhűtést nem szereti.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

102 kcal/csónak

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Spenótkrémmel
töltött tojás

Sonkás táska
és stangli

Sajtkrémes
mártogató

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Kaviáros-tojásos
falatkák

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Krémsajtos-
olívás papucs

Gazdag rizssaláta
tojással

Sajtos-sonkás
papucs

Tojás tormás-
krémsajtos
tésztafészekben

Spenótos
omlett-tekercs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: