2017. május 25.
Orbán napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Avokádókrém
paprikaladikban
Eredeti neve: Guacamole

Hozzávalók 8 csónakhoz:

  • 1 nagy paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csípős zöldpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 (bio)citrom vagy zöldcitrom (lime)
  • 2 érett avokádó
  • só, bors
  • 1-1 piros és zöld húsú paprika
  • 8-10 szál snidling

1. A paradicsomot 2 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magjait és levét eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. Az újhagymákat megtisztítjuk, 10-12 cm-es zöldjükkel együtt vékony karikákra szeljük. A csípős paprikát hosszában félbevágjuk, magjait-ereit a kívánt csípősség mértékében kiemeljük, illetve megtartjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük.

2. Az avokádókat megmossuk, középen, hosszanti irányban kettévágjuk, magjukat kiemeljük. Evőkanállal kivájjuk a héjakból az avokádóhúst, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljon, majd villával finom péppé törjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a hagymát, (1 kk. kivételével) a csípős paprikát, a reszelt citromhéjat, a petrezselymet, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.

3. A színes paprikákat megmossuk, elnegyedeljük, csumájukat, ereiket-magjaikat eltávolítjuk. Arányosan elosztva megtöltjük őket az avokádókrémmel, tetejüket piros paprikakockákkal, illetve snidlingel díszítjük, és lapos tálra rendezzük. A tál közepére szórjuk a félretett csípős paprikakockákat, és paradicsomhéjból csavart rózsával, petrezselyemlevélkével díszítjük. Kukoricachipsszel, kiflikarikákkal italkorcsolyaként kínáljuk.

Fontos:

Ügyeljünk arra, hogy a feldolgozásra kerülő avokádók teljesen érettek, tapintásra rugalmasan puhák legyenek. Legbiztosabb módszer, ha eleve kemény avokádókat vásárolunk, és 2-4 nap alatt saját konyhánkban hagyjuk megérni – a túlérett avokádó sem jó, mert nemcsak az állaga, az íze is megváltozik!

Tippek:

Ezt a mexikói eredetű, enyhén csípős krémet − jól záródó dobozban − 1-2 napig eltarthatjuk a hűtőszekrényben; a mélyhűtést nem szereti.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

102 kcal/csónak

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Ringlis
töltött tojás

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Mimóza
tojássaláta

Sonkakrémes
töltött tojás

Camembert
sajtfalatkák

Töltött tojás-
változatok

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Csípős babkrém
paprikacsónakban

Kaviáros-tojásos
falatkák

Túrós zöldségtorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: